Naslovna Biciklizam Biciklističke vijesti [REPORT] 5. kolo AXA Kupa i MTB Prvenstvo Istre u Vallelungi

ZA SVE GENERACIJE
[REPORT] 5. kolo AXA Kupa i MTB Prvenstvo Istre u Vallelungi

45
0

Subotnje popodne nadomak pulske arene, na području bivše vojarne Vallelunga, bilo je prizorište 5. kola AXA Kupa-MTB Kupa Istre koji je ujedno vrijedio kao prvenstvo Istre za 2016. godinu.

 

Veliki broj vozača se stoga došlo “boriti” za osvajanje titule najboljeg MTB vozača ili vozačice u Istri pa je stoga i nadmetanje na stazi bilo na vrhuncu. Staza dužine oko 3,5 kilometara koju su pripremili članovi Bike Spirita jako je dinamična za vožnju, a toplo vrijeme i suh teren pridodali su još malo na težini utrke.

DU Motion 2017. u vijesti

Veliki broj tehničkih problema na biciklima nije zaustavio vozače ka ostvarenju cilja. Osim istarskih vozača utrka je bilo otvorena za sve sudionike pa je stoga na startu bilo i vozača iz Slovenije, Italije i Češke, osim naravno vozača iz drugih dijelova Hrvatske, što je znak dobrog prihvaćanja kupa u okruženju.

Kao posebnost moramo istaknuti i utrku najmlađih na guralicama koji su dodatno zagrijali publiku prije proglašenja najuspješnijih vozača dana.

U najmlađoj kategoriji U7 Dario Orbanić bio je brži od Rene Curića, Luka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred slovenca Aljaža Korošca (KK Završnica) i Jakova Unukića (KBBXS Adrenalina), a Tino Majcan (BK MTB Istra Pazin) 4. ukupno zauzeo je 3. mjesto postolja za prvenstvo Istre u kategoriji U9, dok u starijoj U11 Leon Privart (KBBXS Adrenalina) odnosi prvo mjesto pred Ninom Majcanom (BK MTB Istra Pazin) i Markom Turčićem (BBK Grožnjan) što je i poreda prvenstva Istre.

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika ali je ukupno najbrži bio mladi “skakač” Sandi Bažon ispred Martina Čotara i Matka Grujića. Martin Čotar (BBK Grožnjan) bio je najbrži u kategoriji Master A, Drago Bonas u kategoriji Master B dok je Valter Kliba (KBBXS Adrenalina) bio brži od konkurencije u kategoriji Master C. U kategoriji Sport je pobjedu odnio Vedran Agatić, dok je Sandi Bažon (BBK Grožnjan) najbrži u kategoriji Elite/U23. Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) završio je utrku kao najbolji junior, a Toni Skira (BBK IstraBike) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Roko Kukuljan (BK Grobnik) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, međutim prvak Istre u kategoriji kadeta je Deni Čosić (TK Pula), dok je Ivan Peruško (BK AXA) pobjednik u Mlađim Kadetima. Mladi Gianni Ivančić (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Mia Duić (KBBXS Adrenalina) bila najbolja u kategoriji U15, dok je Nikolina Žufić (KBBXS Adrenalina) pobjednica kategorije U13, a Ania Žufić (KBBXS Adrenalina) pobjednica kategorija Žene.

Vallelunga je bilo posljednje kolo Kid’s Kupa koji će međutim svoju podjelu imati u Balama na posljednjoj utrci kupa koja se održava 20.8. kao što je običaj za Bale u noćnim uvjetima.

Rezultati:

Službeni rezultati MTB Prvenstva Istre

Valelunga kategorije odrasli

kids kategorije

_20Y1093 Ania Žufić Sandi Bažon

Autor: Biciklistički savez Istre

(45)

Sve za trčanje

Vrijedi pročitati

DU Motion 2017 – back 1
DU Motion 2017 – back 1