Naslovna Biciklizam Biciklisti iz 19 zemalja voze utrku na četiri hrvatska otoka

KRK, RAB, CRES, LOŠINJ
Biciklisti iz 19 zemalja voze utrku na četiri hrvatska otoka

30
0

Ovaj tjedan Hrvatska će postati bogatija za jedinstvenu utrku u svijetu brdskog biciklizma. Od 15. do 18. travnja održat će se “Adria Bike 4 Islands MTB stage race”.

Adria Bike 4 Islands MTB stage race utrka je koja se sastoji od četiri etape, na četiri kvarnerska otoka: Krk, Rab, Cres i Lošinj. Sudionici će odvoziti ukupno 270 kilometara te proći kroz najljepše lokacije na spomenutim otocima.

DU Motion 2017. u vijesti

Prvi dan utrke, 15. travnja, natjecatelje očekuje ruta na Krku (Baška). Drugi dan predviđen je za staze otoka Raba. Treći dan biciklisti voze na otoku Cresu, a konačni cilj je u Malom Lošinju, četvrtog dana utrke.

“Adria Bike 4 Islands MTB stage race“ međunarodna je sportska manifestacija na kojoj će nastupiti profesionalni i rekreativni biciklisti iz 19 zemalja, među kojima su Njemačka, Švicarska, Italija, SAD, Južnoafrička Republika, Belgija te mnoge druge. Utrka je limitirana na 200 sudonika i rasprodana unaprijed.

Radi se o projektu koji je po mnogo čemu poseban. Osim što se održava na četiri otoka, sastoji se od staza koje prolaze tik uz more i kroz mjesta stara preko 1000 godina. Na taj način sudionici će na potpuno drugačiji način uživati i doživjeti ljepote kvarnerskog arhipelaga.

“Adria Bike 4 Island MTB stage race” pravi je primjer turizma posebnih interesa. U četiri dana trajanja utrke očekuje se ostvarenje od preko 2.000 noćenja u predsezoni.

Autor: Promo

(30)

Sve za trčanje

Vrijedi pročitati

DU Motion 2017 – back 1
DU Motion 2017 – back 1