Naslovna Trčanje Dubrovnik i Monterey razmjenjuju trkače

NASTAVLJA SE SURADNJA GRADOVA PRIJATELJA
Dubrovnik i Monterey razmjenjuju trkače

182
0

Kalifornijski grad Monterey i Dubrovnik postali su gradovi prijatelji 2006. godine. Oba su grada svjetski poznate turističke destinacije, smještene uz spektakularnu obalu, s bogatom poviješću i interesom za očuvanje vrijedne baštine. Ono što ih povezuje proteklih godina je i – trčanje!

 

2014. godine održan je prvi Dubrovački polumaraton, uz iznimnu logističku i marketinšku pomoć organizacijskog tima međunarodnog maratona Big Sur, koji se održava u zaljevu Monterey. Organizatori dubrovačke utrke, koja je u međuvremenu prerasla u punokrvni dvodnevni festival trčanja Du Motion, upravo su u Montereyu stekli dragocjeno iskustvo organizacije takvog događaja.

Sve za trčanje

“Naša se utrka razvila upravo kroz prijateljski odnos dvaju gradova. Od samog početka Du Motiona grad Monterey nam je bio ključni partner, a uz vodstvo ljudi Big Sur International Marathona naučili smo ne samo kako organizirati uspješan trkački događaj, već i potakli kulturu volontiranja i druženja kroz promociju rekreacije i zdravog načina života”, objasnio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Ove će godine pored organizatora Du Motiona na Big Suru biti i dubrovački trkači Nela Madeško i Daniel Marušić, koji su osvojili put na 14. izdanje međunarodne utrke u Montereyu u nedjelju 13. studenog.

“Biti pozvan na svjetski poznati Big Sur Half Marathon i predstavljati svoj rodni Dubrovnik velika je čast”, izjavila je Nela Madeško.

Gradovi prijatelji Monterey i Dubrovnik omogućili su to povezivanje trkača, koje vrijedi i u drugom smjeru. Naime, dvoje sretnih građana okruga Monterey imaju mogućnost otputovati u Dubrovnik i trčati na polumaratonu 30. travnja iduće godine. 750 registriranih trkača već se uključilo u ždrijeb, koji će ostati otvoren i tijekom vikenda za sve zainteresirane.

“Trkačka zajednica je zapravo kao obitelj i vrlo nam je drago što svoju obitelj proširujemo s divnim ljudima iz Dubrovnika”, istaknuo je trkački direktor Big Sur International Marathona Doug Thurston.

Upravo zahvaljujući suradnji na realizaciji Dubrovačkog polumaratona, predstavnici Dubrovnika, Montereya i Du Motiona u srpnju ove godine primili su nagradu organizacije gradova prijatelja Sister Cities International u kategoriji “Inovacije: ekonomski razvoj”, koja prepoznaje izvanredna postignuća i pojedine programe gradova prijatelja kojima se promovira zajedničko poštovanje, razumijevanje i suradnja.

Za više informacija o polumaratonu u zaljevu Monterey, posjetite bigsurhalfmarathon.org, dok za sve informacije o Du Motion – Runners’ Day Dubrovnik posjetite du-motion.com.

(182)

Vrijedi pročitati