Naslovna Trčanje Rezultati utrka DuRun10K – brzi početak nove u Dubrovniku

TREĆI PUT STRADUNOM
DuRun10K – brzi početak nove u Dubrovniku

745
0
Frutabela ToC 300×250

Prekrasno vrijeme i Stradun pun ljudi dočekali su vrhunske trkače iz 11 zemalja. DuRun10K – novogodišnja utrka na 10 km u Dubrovniku zabilježila je svoje treće i trkački najkvalitetnije izdanje.

 

Kenijski trkač Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo uspio je istrčati dubrovački utrku ispod, za hrvatske pojmove, magične granice od 30 minuta – 29:45. Rezultat je tim vrijedniji, ako se zna da se jedini ravni dijelovi staze trče samo po Stradunu. Za njim je u cilj kao drugoplasirani ušao odlični srednjeprugaš iz Srbije Nemanja Cerovac s rezultatom 31:00, dok je treće mjesto zauzeo Mađar Laszlo Gregor, inače pobjednik 1. DuRun10K. Najbolji hrvatski trkač, na petom mjestu, bio je Danijel Fak iz AK Svetice Zagreb.

DU Motion 2017. u vijesti

Kod djevojaka je prvo mjesto osvojila je proslavljena srpska maratonka Olivera Jevtić koja je ponovo u odličnoj formi i najavljuje izvrsne rezultate u maratonu i polumaratonu. Njezino pobjedničko vrijeme bilo je 34:41, više od minute brže od drugoplasirane Ukrajinke Valentyine Kiliarske. Treće mjesto osvojila je Bojana Bjeljac iz AK Dinamo Zagreb, koja je ujedno bila i najbolje plasirana od hrvatskih trkačica, dok je iza nje, kao četvrta ciljem prošla prošlogodišnja pobjednica Matea Parlov.

Već po tradiciji, prije samog početka utrke zapaljena je baklja mira u organizaciji Peace Runa. Na taj način se iz Dubrovnika, na samu Novu godinu, treću godinu zaredom šalje lijepa poruka mira cijelome svijetu.

Ove godine, osim poruke mira, DuRun10K je i visoko postavio letvicu postignutih rezultata te jakosti konkurencije u utrkama na 10 km u Hrvatskoj!

 

PR članak

(745)

Sve za trčanje

Vrijedi pročitati

DU Motion 2017 – back 1
DU Motion 2017 – back 1