Dva zvonika u Bujama oglasila državne prvake

Nakon petnaestak godina se u Bujama održala ponovno biciklistička utrka u brdskom biciklizmu i to državno prvenstvo u kategorijama eliminator i cross-country. Vozači iz cijele Hrvatske koji su došli imali su jedan cilj – vratiti se doma s medaljama državnih prvaka ili viceprvaka. Dvjestotinjak vozača sudjelovali su u dva dana na utrkama od početničkih kategorija do onih veteranskih.

 

- Marketing -

BBK Grožnjan kao domaćin je poznat po stazama svakakvih profila, ali je ovaj put iznenadio sve sudionike kojih je dočekala atipična jednostavna staza, jako brza, sa samo jednim usponom i spustom koji su međutim tražili veliku koncentraciju u vožnji, a inače sunčani vikend bio je rashlađen burom. Pokazalo se da naizgled lagana staza može biti itekako teška i stvoriti razliku, iako bez ekstremnih dijelova.

Subotnji eliminator koji je najzanimljiviji publici odvijao se na kratkoj stazi sa nekoliko kratkih uspona i spustova u kojoj je sudjelovalo tridesetak vozača u četiri kategorije.

Novi državni prvaci u kategoriji eliminatora su Jana Filipović (BK Biker), Stjepan Hunjak (BK Maraton Kreidler),  Ema Filipović (BK Biker) i Karlo Brajković (BBK Grožnjan) u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Nedjeljna utrka u cross-countryu bila je šlag na torti sezone svakog vozača gdje je u početničkim kategorijama nastupilo preko pedesetak mladih vozača kojima želimo puno uspjeha u nastavku karijere i svakako ostanak u biciklističkim vodama.

20116867_687899808066314_3934552271085087119_o

Novi državni prvaci su Toni Milun (BK Montes – U9), Maša Klarić (BBK Orlov Krug – U9), Erik Antolović (BK Montes – U11), Lena Nadu (BK Montes – U11), Noa Antolović (BK Montes – U13), Amelie Lipovac (BK Montes – U13), Ivan Okmažić (BK Makarska – U14), Ivan Peruško (BK AXA – U15),  Anja Nadu (BK Montes – U15), Stjepan Hunjak (BK Maraton Kreidler – Kadet) i Karmen Škiljić (BBK Pakoštane – Kadetkinje).

Kod Master kategorija novi državni prvaci su iskusni brdski biciklisti Tomislav Nemet (BK Osijek 2010 – A), Krešimir Franić (BK Opatija 2010 – B), Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin – C) i Gršo Mataija (BK Crikvenica – D).

Inače pobjednik utrke u Master C kategoriji bio je Zuccon Gianfranco koji je vozio s jednodnevnom licencom te tako prepustio mjesto državnog prvaka drugo plasiranom Heku. Kod kategorija Sport i Rekreativci državne prvake nismo okrunili pošto za iste nije organizirano prvenstvo, ali svejedno imamo pobjednike utrka Tomislav Brođanac i Janus Martina kod Rekreativaca i Ivan Ružman (BK Maraton Kreidler) u kategoriji Sport.

U najjačim natjecateljskim kategorijama pobjednici su Ania Žufić (BK Maraton Kreidler – Juniorke), Marko Vujević (BGK Tuškanac – Junior),  Zorana Težak (KBBXS Adrenalin – Elite) i Filip Turk (BBK Šišmiš – Elite).

20023734_687907068065588_4143625601211594290_o

Veliku potporu organizaciji dali su lokalni Nogometni Klub Buje, Grad Buje, Turistička Zajednica Grada Buja, Sportska Zajednica Grada Buja i Civitas Bullearum.

Svim natjecateljima želimo čestitati na osvojenim odličjima i zaželjeti sretan nastavak sezone u klupskim i reprezentativnim obvezama.

 
 
Tekst: Manuel Vigini
Foto: Damijanić Photography

Što misliš o temi?