Naslovna Trčanje Rezultati utrka [FOTO] 20. Varaždinski polumaraton – najbrojniji do sad

REKORDAN BROJ SUDIONIKA ZA JUBILEJ
[FOTO] 20. Varaždinski polumaraton – najbrojniji do sad

7
0

Dvadeseto jubilarno izdanje Varaždinskog polumaratona razveselilo je organizatore iz TK Marathon 95 brojem sudionika – ciljem je prošlo čak 393 na polumaratonu i 79 na utrci na 5 km, a održane su i utrke za mlađe kategorije na tartanu stadiona Sloboda.

No, ono što nitko nije očekivao, bilo je teško, sparno i vruće vrijeme. Sunce koje nam je svima toliko nedostajalo ovog ljeta, zagrijalo je varaždinski asfalt, a temperatura u hladu dosegnula je čak 26 stupnjeva i time mnogima zadala velike probleme na prvom polumaratonu jesenskog dijela sezone dugoprogaških utrka.

DU Motion 2017. u vijesti

Od ukupno 95 trkačica koje su završile polumaratonsku utrku najbrža je bila naša najbolja maratonka Lisa Christina Nemec, AK Svetice, s vremenom 1:22:56 h, za njom klupska kolegica Nikolina Stepan 1:23:05 h, te treća Veronika Jurišić, AK Sljeme – 1:24:07 h.

Od 298 polumaratonaca najbrže je utrku završio u 1:11:43 h Antun Rudolf Pavelić član AK Agram, zatim Goran Grdenić član istog kluba – 1:14:34 h i Dražen Dinjar AK Rudolf Perešin rezultatom 1:16:15 h.

U Varaždinu se trčalo i za ekipni naslov prvaka Hrvatske u polumaratonu. Kod trkača, od ukupno 58 ekipa prvo je mjesto osvojio AK Agram u sastavu Pavelić, Murić, Grdenić, drugo AK Svetice – Balaško, Dujmović, Kalaš, te AK Rudolf Perešin – Dinjar, Grabrovečki, Mucak.

Kod trkačica prve od 19 ekipa bile su u kombinaciji Nemec, Tomaš, Stepan, članice AK Svetice, zatim AK Maksimir u sastavu Vrajić, Urban, Vešligaj i treće AK Sljeme – Jurišić, Nikolesić, Orlić.

Osim polumaratona trčala se i utrka građana na 5 kilometara koju je završilo 79 trkača i trkačica, a najbrži su bili Tomislav Kukec, član AK Dinamo – Zrinjevac iz Zagreba – 16:46 min, i Doroteja Santi, članica AK Slatina – 20:38 min. Također, održane su i dvije utrke za djecu od 400 i 800 metara.

Spomenimo da je i 20. Varaždinski polumaraton istrčao Danijel Mihalić član kluba organizatora, kao jedini natjecatelj koji je nastupio na svih 20 dosadašnjih utrka.

 

Rezultati

 

 

Stadionske utrke:


 


 

Starti i prvi kilometri:


 


 

Cilj 5 km:


 


 

Polumaraton:


 


 

Autor: 3sporta

(7)

Sve za trčanje

Vrijedi pročitati

DU Motion 2017 – back 1
DU Motion 2017 – back 1