Home Biciklizam [FOTO] Ares Buršić na RAAM-u – drugi dan

KROZ PUSTINJU NA +39
[FOTO] Ares Buršić na RAAM-u – drugi dan

45
0
ASICS 300×250 jesen/zima 2018

Od našeg dopisnika, Roberta Setnika, primili smo drugi kratki izvještaj s Race Across America na kojoj po prvi put nastupa jedan ultra biciklist iz Hrvatske, Ares Buršić.

NW_MgDirekt1

Nakon jučerašnjeg vrućeg dana za natjecatelje, uslIjedila je isto tako vruća noć. Nakon starta Ares je napustio zapadnu obalu s vjetrom u leđa. Temperatura se zadržavala na nešto više od 30 stupnjeva u brdima, ali se predvečer nakon spuštanja u pustinju povećavala, da bi kulminirala u 19:30 h s 39 stupnjeva Celzijusa!

Na tom dijelu nalazi se i najniža vizinska točka na RAAM-u -187 stopa (-56 mnm). Obavezno se moramo javljati organizatorima na vremenskim stanicama (Time Station – TS). Prva vremenska stanica bila je u bila u brdima, a druga u pustinji iz koje ruta izlazi prateći pješčane dine uz dolinu rijeke Colorado.

Zbog grubljeg terena, tu smo imali bušenje zadnje gume. TS3 nalazila se u gradiću Blyte, gdje je Ares samo nadopunio zalihe u džepovima i pojurio dalje. Između TS3 i TS4 napuštamo Kaliforniju i ulazimo u indijanski teritorij u Arizonu, koju obilježavaju kaktusi i duuuuge ravne i blago valovite ceste. TS5 i TS6 obiluju dugotrajnim usponima koji nas izdižu iz pustinje južne Arizone, a završavaju na prijevoju Yarnell. Aresa trenutno očekujemo na TS7 u gradu Prescottu.

Ares je do sada prevozio 445 milja, a očekuju ga još samo 2.574 milje. No, prave stvari tek dolaze.

 

 

Autor: Roberto Setnik

(45)

Vrijedi pročitati