Home Trčanje Hrvatice ponovno rasturile 100 km del Passatore, Nikolina Šustić srušila rekord staze!

TREĆA POBJEDA ZAREDOM
Hrvatice ponovno rasturile 100 km del Passatore, Nikolina Šustić srušila rekord staze!

1.54K
0

Sto kilometara od Firenze do Faenze cestom kroz Apenine trči se tradicionalno već 45 godina – a tradicionalno su i naše trkačice nevjerojatno dobre na toj utrci. Nikolina Šustić obranila je prošlogodišnji naslov i sa 7:34:35 postavila novi ženski rekord staze, Veronika Jurišić osvojila je treće, a Antonija Orlić četvrto mjesto!

 

NW_MgDirekt4

Prekrasni prošlogodišnji scenarij kad su ove naše djevojke zauzele sva tri mjesta na postolju ove je godine pokvarila nova talijanska ultraška uzdanica Laura Gotti koja je završila druga i s kojom se Nikolina borila dobar dio trke. Unatoč natjeravanju i prestizanju u jednom trenutku, Gotti je ipak na kraju zaostala gotovo 13 minuta.

Nikolini je ovo treća pobjeda zaredom na ovoj utrci.

proglasenjeTrećeplasiranoj Veroniki Jurišić trebalo je 8 sati i 1 minuta, a Antoniji Orlić 35 minuta više, što je 20-tak minuta bolje nego lani (kad je bila treća). Još jedna višestruka pobjednica Passatorea, Marija Vrajić, dugo je držala treće mjesto, no negdje oko sredine utrke stvari su krenule u krivom smjeru pa je Marija odustala na 60. kilometru.

Od utrke je odustao i naš jedini muški predstavnik Dejan Radanac, na 79. kilometru. Ovo je bio njegov prvi pokušaj stotke. Osim njega, debitantica je bila i Adrijana Šimić, koja je utrku završila za 11 sati i 27 minuta i zauzela 42. mjesto. 

Kod muškaraca je dvanaestu pobjedu zaredom odnio Giorgio Calcaterra, legendarni talijanski ultraš, s vremenom 7:03:54. Drugi je bio njegov sunarodnjak Andrea Zambelli, a treći Francuz Herve Seitz. Zanimljivo je i da je ovo prvi put da su se na jednoj ultri (i to vrlo brojnoj, skoro 3.000 natjecatelja) među prvih deset našle čak tri djevojke – Šustić 5., Gotti 7., Jurišić 10. .

Talijansku avanturu naših djevojaka ažurno je na svom Facebook profilu prenosio i opisivao njihov voditelj i trener Dragan Janković, a uz njega su logistički dio ekipe činili Zoran Kos, Žana Rajić i Lidija Škec.

pass2Čestitamo svima!

Tekst: Martina Đođo / 3sporta.com
Foto: Zoran Kos

(1542)

Vrijedi pročitati