Home Trčanje Lisa Nemec sedma na Berlinskom maratonu, ispunila normu za OI!
Lisa Nemec sedma na Berlinskom maratonu, ispunila normu za OI!

Lisa Nemec sedma na Berlinskom maratonu, ispunila normu za OI!

38
0
ASICS 300×250 jesen/zima 2018

Naša najbolja maratonka i višestruka državna rekorderka danas se vratila na maratonsku stazu, na jednom od najvećih svjetskih maratona, onom u Berlinu. Među elitnim natjecateljicama iz cijelog svijeta osvojila je izvrsno sedmo mjesto i potvrdila svoju svjetsku kvalitetu.

NW_MgDirekt2

Lisa se cijelu godinu muči s ozljedom zbog koje je morala propustiti i Svjetsko prvenstvo u atletici u Pekingu. Upravo zbog te ozljede bilo je upitno koliko će danas moći ostvariti dobar rezultat i uspješno završiti utrku. Od samog starta utrke držala se u grupi između petog i devetog mjesta da bi na kraju završila na sedmom mjestu s vremenom 2:27:57 h.

Evo što je za 3sporta Lisa izjavila neposredno nakon utrke: – Jako sam zadovoljna s utrkom! Nakon problema koje sam imala poslije maratona u Bostonu, sretna sam da sam uspjela istrčati svoj drugi rezultat u karijeri 2:27:57 h. Zadnjih 7 kilometara bilo mi je teško za nogu, pa sam tu malo pala u tempu. Noga još uvijek nije 100%, ali puno je bolje, sve ide u dobrom smjeru. Vjerujem da ću ostvariti i bolje vrijeme u Riu, naravno ako budem zdrava. Lisa je ovim rezultatom ispunila i normu za Olimpijske igre, što je i najavila prije odlaska u Berlin.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je svjetska prvakinja u polumaratonu, 32-godišnja Gladys Cherono uz osobni rekord (2:19.25), a njezin je rezultat ujedno i najbolji u 2015. godini i samo 13 sekundi sporiji od rekorda berlinskog maratona. Druga je ciljem prošla Etiopljanka Aberu Kebede (2:20:48), a treća je bila njezina sunarodnjakinja Meseret Hailu (2:24:33).

Kenijac Eliud Kipchoge bio je glavni favorit za pobjedu u Berlinu, a do svoje prve pobjede ispod brandenburških vrata 30-godišnji kenijski trkač došao je uz osobni rekord (2:04:01). Drugi je ciljem prošao njegov sunarodnjak Eliud Kiptanui (2:05:22), dok je treći bio Etiopljanin Feyisa Lilesa (2:06:57).

Rezultati

Pogledajte veliki intervju koji je za 3sporta Lisa Nemec dala u proljeće ove godine u Dubrovniku. Govori o svojim počecima, osobnom životu i planovima za budućnost.

 

Autor: 3sporta

(38)

Vrijedi pročitati