Home Trčanje Rezultati utrka Mali Omišalj jedan dan živio za trčanje

OMIŠALJ 10K
Mali Omišalj jedan dan živio za trčanje

260
0

Toplo, skoro ljetno vrijeme privuklo je veliki broj turista ovaj vikend na otok Krk pa se osim rijeke trkača Omišljem, na dan utrke na Krčkom mostu našla i rijeka automobila. Međutim, gužva se brzo razišla, a 2. Omišalj 10K na rasporedu je bio u poslijepodnevnim satima i svi pridošli imali su priliku uživati u jednoj natjecateljski vrlo kvalitetnoj utrci uz odličnu atmosferu u starom gradu Omišlju.

 

NW_MgDirekt3

 

Kao uvod u glavnu utrku, nastupilo je više od 50 djece učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole. Stazu duljine 300 metara mališani su brzo savladavali i hitali ka cilju. Medalje najboljima podijelile su dvije hrvatske sportske legende – Zoran Čutura i Mario Šivolija.

Na startu glavne utrke našlo se više od 100 trkača uz ponajbolje hrvatske dugoprugaše i istinsku legendu rekreativnog trčanja dr. Ivu Belana, autora jedne od prvih knjiga u Hrvatskoj na temu jogginga i utjecaja trčanja na zdravlje ljudi. Dr. Ivo Belan, svoje porijeklo po majci vuče iz Omišlja i s oduševljenjem je nastupio i prošle godine. S gotovo 82 godine, uspio je završiti utrku u vremenskom limitu uz oduševljenje svih prisutnih u cilju.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

 

Pobjedu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Bojana Bjeljac, koja je nedavno u Rotterdamu ostvarila drugi najbolji maratonski rezultat svih vremena u Hrvatskoj, ispred Matee Matošević Hačić, ovogodišnje pobjednice na polumaratonima u Splitu, Zagrebu i Beogradu. Treća je bila još jedna naša olimpijka Marija Vrajić.

 

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

 

U muškoj konkurenciji, Antun Rudolf Pavelić, pobijedio je ispred Zorana Žilića i Gorana Grdenića, odvojivši se od njih 3 km prije kraja utrke.

 

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

 

Utrku je ponovo krasila izvrsna atmosfera među trkačima i ljudima koji su se okupili uz stazu. Općina Omišalj i TZ Omišlja, kao i prošle godine, dali su veliku podršku utrci i primjetno je da cijelo mjesto živi za svoju utrku te je za očekivati da će utrka u narednim izdanjima doživjeti dodatne pomake.

REZULTATI

FOTO GALERIJA

 

(260)

Vrijedi pročitati