Naslovna Trčanje Održane utrke Na 31. Plitvičkom maratonu više od 2000 trkačica i trkača iz 31 zemlje!

NAJLJEPŠI MARATON U HRVATSKOJ
Na 31. Plitvičkom maratonu više od 2000 trkačica i trkača iz 31 zemlje!

442
0

Na Plitvičkim jezerima će u nedjelju, 5. lipnja biti održan 31. Plitvički maraton, druga iz serije ovogodišnjih CroRun cestovnih utrka.

Riječ je, zapravo, o tri utrke jer se osim klasičnog maratona (42.195 m) trči još i polumaraton (21 km) te utrka na pet kilometara. Maraton će se, k tome, trčati i štafetno.

Na listi prijavljenih je čak 2165 sudionika iz 31 države, s pet kontinenata, pa će tako, između ostalih, na Plitvicama u nedjelju nastupiti i trkačice i trkači iz Japana, Južne Koreje, Kenije, Maroka, Kanade, SAD-a, Brazila, Meksika, Australije…
Neka od imena sudionika otkrio nam je direktor utrke, Robert Franjković:

Sve za trčanje

“Dolaze Zoran Žilić, Drago Paripović, Marija Vrajić…, koji će trčati polumaraton, dok će maratonsku utrku trčati Krešimir Balaško, Mađar Tamas Nagy, troje ili četvero kenijskih trkača koji će nastupiti i u maratonu i u polumaratonu. Konkurencija će biti jaka i u maratonu i u polumaratonu, s time da su na Plitvičkom maratonu rezultati uvijek 15 do 20 minuta slabiji od onih na najpoznatijim svjetskim maratonima, zbog poznate konfiguracije staze. Staza je lijepa, ali i vrlo, vrlo teška.“

Prvi Plitvički maraton održan je, inače, 18. listopada 1981. godine, no tada su se trčale samo utrke na 12 i 24,5 kilometara. Na startu je bilo 165 natjecatelja, a prvi pobjednici bili su Štefica Bauman iz Koprivnice i Milan Mandić iz Rijeke.

Start 31. Plitvičkog maratona je u nedjelju u 9:00 sati, ispred dvorane Mukinje na Plitvičkim jezerima. Dan ranije, s početkom u 17:30 bit će održane utrke učenika osnovnih škola.

(442)

Vrijedi pročitati