Home Trčanje Najava Dubrovnik outdoor festivala 2018

AVANTURA PO DRUGI PUT
Najava Dubrovnik outdoor festivala 2018

67
0

Drugo izdanje Dubrovnik outdoor festivala donosi zabavne i uzbudljive aktivnosti na otvorenom, edukaciju, višednevne pustolovne ture te sportske događaje. Festival će se održati na dubrovačkom području od 14. do 20. svibnja 2018.

 

NW_MgDirekt1

 

Dubrovnik outdoor festival promovira zdravi način življenja kroz zabavu i različite pustolovne aktivnosti na otvorenom poput  planinarenja, biciklizma, kajakarenja na moru, penjanja, pustolovnih utrka itd. Tijekom festivala zaljubljenici u pustolovne aktivnosti imati će priliku otkriti prirodne ljepote dubrovačke regije i okolice. Želja nam je pokazati ali i nadahnuti ljude kako da uživaju u različitim avanturističkim aktivnostima na jugu Hrvatske. Lokalna hrana, skrivene prirodne ljepote i razne pustolovne aktivnosti ove regije zasigurno će ostaviti sve naše posjetitelje bez daha.

Drugo izdanje Dubrovnik outdoor festival pružiti će razne seminare i stručne radionice koje će promovirati važnost sigurnosti u pustolovnom turizmu. U sklopu festivala, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja organizirati će radionicu za vodiče u pustolovnom turizmu. Radionica će se održati 14. i 15. svibnja 2018. na području Konavala u pustolovnom parku Cadmos Village.

Dubrovnik outdoor festival planira ugostiti različite predavače specijalizirane za pustolovni turizam i adrenalinske sportove. Sudionici seminara koji će se održati 18.svibnja na Sveučilištu u Dubrovniku imati će priliku saznati više o različitim temama poput međunarodnih standarda za pustolovne vodiče, kondicijske pripreme sportaša na otvorenom, različitih adrenaliskih sportova u funkciji turizma, važnost Hrvatske gorske službe spašavanja, sigurnosnih standarda u pustolovnom turizmu i još mnogo toga.

Ovogodišnji program festivala donosi i drugu međunarodnu radionicu i obuku za vodiče kajakarenja na moru koja će se održati u Dubrovniku od 13. do 19. svibnja 2018. u suradnji sa  Međunarodnom udrugom vodiča za kajakarenje na moru (ISKGA).

Tijekom festivala 19. svibnja 2018 održati će se i multiaktivna pustolovna utrka za dvočlane timove. Utrka će kombinirati različite sportske discipline poput veslanja u kajacima, trčanja i abseiling (spuštanja niz uže) sa tvrđave Lovrijenac.

Završni vikend festivala ponuditi će različite adrenalinske aktivnosti i zabavu u sklopu pustolovnog parka Cadmos Village (Konavle). Posjetitelji će se imati priliku okušati u zabavnim utrkama u prirodi za djecu i odrasle, seoskoj olimpijadi za četveročlane timove, penjačkom kampu, itd.

SLUŽBENA WEB STRANICA

 

(67)

Vrijedi pročitati