Home Biciklizam Najava Kajkavijane 2011.

ULTIMATIVNA BRDSKA UTRKA
Najava Kajkavijane 2011.

24
0

Za malo više od dva tjedna (18. 06. 2011.) održat će se Kajkavijana. Za one koji još nisu čuli za ovu utrku to je brdsko-biciklistička utrka na kojoj sudionici imaju cilj obići sve planine i značajnija brda Hrvatskog zagorja unutar vremenskog limita od 24 sata.

NW_MgSportSprej_1

Ovo je jedinstvena utrka ovog formata u Hrvatskoj i šire i predstavlja ultimativan test snage, izdržljivosti i psihe te je sudjelovanje na trci i završavanje utrke san svakog brdskog bicikliste.

Utrku organizira Brdsko biciklistički klub ASI iz Varaždina i ovo je 4 izdanje utrke. Utrka se dijeli na dvije kategorije, Veliku i Malu Kajkavijanu. Velika Kajkavijana ima dužinu oko 300 km s preko 4000 m visinske razlike, start i cilj je u Varaždinu te se redom obilaze slijedeće kontrolne točke: Ivanščica, Ravna gora, Trakošćan, Strahinjščica, Kuna gora, Desinić, Kumrovec, Medvednica, Marija Bistrica i Grebengrad.

Mala Kajkavijana ima dužinu od također respektabilnih 180 km sa 2500 m visinske razlike, a kod nje se obilaze Ivanščica, Ravna gora, Trakošćan, Strahinjščica i Grebengrad.

Iz priča ljudi koji su nastupili na ovoj utrci prošlih godina ovo je utrka na kojoj bi svaki brdski biciklist trebao sudjelovati zbog samog zanimljivog formata utrke, noćne vožnje unutar prvih 5 sati utrke (start velike Kajkavijane je u ponoć), obilaska svi vrhova Zagorja i predivnog ambijenta kroz koji se vozi, ispitivanja vlastitih granica te zbog toga što završavanjem utrke dobivate ulaznicu za elitni klub 20-ak muškaraca i 3 žene koji su do sada uspjeli završiti veliku Kajkavijanu.

Više informacija o samoj utrci možete dobiti na stranicama organizatora www.bbk-asi.hr

Autor: Tomislav Kelemen

(24)

Vrijedi pročitati