Home Trčanje Najave Od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum trčat će se prvi Krka polumaraton
Od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum trčat će se prvi Krka polumaraton

PRVI PUT - ZA POVIJEST
Od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum trčat će se prvi Krka polumaraton

1.22K
0

Krka polumaraton, međunarodni sportski događaj koji će se 14. travnja 2018. održati u Nacionalnom parku „Krka“, pružit će sudionicima poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine.

 

NW_MgDirekt3

 

Trkači startaju u sjevernom dijelu Nacionalnog parka „Krka“, u Eko kampusu Puljane, zatim trče u smjeru Oklaja, potom se spuštaju do same rijeke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj.

Za sve one kojima je 21,098 km polumaratona prevelik izazov a željeli bi sudjelovati u ovom lijepom događaju na programu je i kraća utrka na 5,5 km. Svaki sudionik dobit će, kao dio startnog paketa, jednodnevnu ulaznicu za posjet Nacionalnom parku „Krka“.

Posljednjih godina u Hrvatskoj raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, na svježem zraku. Tako je i nastala ideja da se ovaj sportski događaj održi upravo u Nacionalnom parku „Krka“, i to u njegovom sjevernom dijelu, manje poznatom javnosti, ali bogatom netaknutom prirodom i spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti toga kraja.

Staza polumaratona prolazi zanimljivim i lijepim dijelovima Parka, prelazi rijeku Krku i završava u biseru antičke arhitekture, rimskom vojnom amfiteatru. Nije pretjerano zahtjevna i u skladu je s međunarodnim pravilima cestovnog trčanja.

Zbog velikog zanimanja, organizatori, Atletski klub maraton 2000 i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, povećali su broj sudionika pa su prijave još uvijek u tijeku na www.utrka.com.

Sve dodatne informacije o 1. Krka polumaratonu možete pronaći na www.krka.run.

Promo članak
Foto: NP Krka

(1223)

Vrijedi pročitati