Home Trčanje Kako trenirati Održan trening Nike Running Hrvatska u Varaždinu

NIKE RUN VARAŽDIN
Održan trening Nike Running Hrvatska u Varaždinu

35
0

Jučer je na tartanu stadiona Sloboda u Varaždinu započeo niz treninga škole trčanja za trkače rekreativce. Organizira ih Nike Running Hrvatska s željom popularizacije trčanja. Treninzi bi se trebali održavati svakog utorka u kolovozu s početkom u 19 sati na stadionu Sloboda. Cijela je akcija zamišljena kao priprema za utrku Nike – We Run Zagreb koja će se održati 1. 10. 2011., a trčat će se 6 km na Jarunu.

Du Motion 300×250 6

U najavljeno vrijeme jučer se pojavilo desetak zainteresiranih rekreativaca. Bilo je tu ozbiljnih trkača, ali i početnika. No najviše veseli rodna ravnopravnost – koliko muškaraca toliko i žena! Organizator se potrudio pripremiti atraktivan prostor na kojem su prezentirani Nike proizvodi za trčanje. Trkači su mogli isprobati patike koje ih interesiraju tako da su dio treninga obavili u njima. Ovo je za svaku pohvalu i na žalost kod nas nije česta pojava (za razliku od inozemstva) da se patike mogu isprobati na treningu.

 

 

Trener Marko Puček upoznao je “školarce” s ciljem treninga. Radilo se prije svega na osnovnim stvarima – zagrijavanju prije treninga, vježbama za tehniku trčanja, istezanju – ovo su upravo dijelovi treninga koji mnogi rekreativci preskaču (a ne bi trebali). Nakon početnog dijela trkači su podijeljeni u grupe u kojima su (prema svojim mogućnostima) odradili trening.

 

 

Na kraju se može samo reći da treba pohvaliti ovakve aktivnosti koje provode velike korporacije, kao Nike iz ovog primjera. Iako je potpuno jasno da im se kratkoročno ne mogu isplatiti, dugoročno ulaganje u ovakav pozitivan vid marketinga sigurno će donijeti rezultate.

 

Autor: 3 sporta

(35)

TRČIMO! 300×250

Vrijedi pročitati