Home Triatlon Rezultati utrka Održan triatlon Korčula

IZAZOV MARKA POLA
Održan triatlon Korčula

142
0

Izazovom Marka Pola koji je održan proteklog vikenda na Korčuli službeno je započela triatlonska sezona Hrvatskog triatlon saveza.

NW_MgDirekt4

Sama je utrka opravdala svoj naziv, organizacijski nije jednostavna, treba doći dan ranije, a na putu ih je pratilo jako valovito more. No na dan utrke sve se smirilo i more je bilo mirno i privlačno – do ulaska. Temperatura mora bila je zimskih 15.5 st. C, a kako se utrka održavala oko podneva, sunce je zapržilo i pripremilo natjecateljima pravi “izazov”.

A njih nije bilo puno, na sprint utrci nastupilo je 36 natjecatelja i tri štafete, a na supersprint utrci je nastupilo petero kadeta. Pobjednik “Izazova Marka Pola” bio je Matija Lukina (TK Rudolf Perešin), drugoplasirani je bio Slovenac Matija Meden, a na trećem mjestu se našao prošlogodišnji pobjednik Dejan Patrčević (TK Zagreb).

Kod žena je pobijedila Sara Vilić (TK Zagreb), druga je bila Tea Milić, a treća Ana Škifić (obje TK Pula).

Organizatori utrke Grad Korčula, Palača Dimitri Lešić te TK Split su u sklopu cjelokupne manifestacije priredili još drugih događanja. Prije triatlonskog natjecanja gradom su trčali osnovnoškolci koji su se natjecali u štafetnom trčanju, a poslije podne, nakon utrke dr. sc. Mario Kasović s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu  održao je predavanje u na temu: “Triatlon – sport i način života budućnosti”.

Više o utrci: http://marcopolochallenge.korcula.hr

 

Rezultati sprint utrke

Rezultati supersprint utrke

Autor: 3 sporta / foto: FB stranica Marco Polo Challenge

(142)

Vrijedi pročitati