Home Ostalo Duatlon Održano predzadnje kolo Duatlon lige Aquacity

TREBALO SE POŽURITI PRIJE MRAKA
Održano predzadnje kolo Duatlon lige Aquacity

17
0

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom kada smo imali slabiji odaziv na jesenskom dijelu duatlon lige (najviše zbog vremenskih uvjeta), ove smo godine ligu započeli odmah poslije triatlon lige i napravili smo pravi posao, jer smo na oba jesenska kola privukli više od dvadeset natjecatelja po kolu, što je za hrvatske prilike prilično lijepa brojka.

NW_MgSportSprej_1

U srijedu se na startu drugog jesenskog kola našlo 18 takmičara u sprint duatlonu i 4 takmičara u supersprintu, od toga dvije dame u sprintu. Iako je zapuhao neki neobični sjeverni vjetar koji je oduzimao snagu na biciklu svi su uspješno završili utrku malo prije mraka. Baš zbog toga morat ćemo u zadnjem kolu start pomaknuti barem 45 minuta ranije.

Zadnju provjeru forme prije juniorske utrke triatlona na Bledu, Slovenija obavila su trojica perspektivnih juniora iz TK Međimurja braća Seketin, Karlo i Petar te Matija Avirović koji su se natjecali u supersprintu i da ne bude neke zabune u cilj su ušli u istom vremenu, s odličnih 42:44 min.

U sprintu ovaj se puta vodio “ljuti boj” između Adama Rožmarića i Vanje Canjuge, obojice iz kluba organizatora lige TK 042. Veliku razliku koju ju Adam stvorio na trčanju uspio je anulirati Canjuga odličnim bicikliranjem tako da su  na drugo trčanje krenuli u isto vrijeme. Ovaj puta je  Adam bio puno brži i svježiji te je pobijedio s rezultatom 1:04:08, minutu iza njega ciljem je prošao i Vanja kojemu je ovo bila zadnja provjera prije half-ironmana koji se održava na Bledu u nedjelju. Treći je ciljem prošao Tomislav Huzjak debitant na duatlon ligi, s odličnim rezultatom u trčanju, a uspio je sprint duatlon savladati za 1:08:22.

Kod žena, svoj prvi duatlon u životu odličnim rezultatom začinila je Jelena Sekelj (1:19:29) inače novopečena članica TK 042, a druga je bila Karla Čović s rezultatom od 1:23:09.

Ovo je bilo predposljednje kolo, uglavnom se već sve zna, ukupni pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji kako u sprintu tako i u supersprintu  su poznati – Vanja Canjuga i Karla Čović u sprintu, te Milivoj Sabljak i Ornella Sabljak u supersprintu. Po kategorijama je isto manje-više sve jasno, osim par otvorenih pozicija u muškoj konkurenciji sprinta.

Sljedeće, posljednje kolo održati će se 28. 09. na dobro znanim prostorima oko Aquacitya, a start će vjerojatno biti pomaknut na 17:30 zbog mraka – no o tome više prije same utrke.

Rezultati 6. kola

Ukupni poredakAutor: Ladislav Gregorinčić – TK 042 Varaždin

(17)

tags:

Vrijedi pročitati