Home Trčanje Najave Ovogodišnji Valamar trail – prvo Prvenstvo Hrvatske u trailu
Ovogodišnji Valamar trail – prvo Prvenstvo Hrvatske u trailu

Ovogodišnji Valamar trail – prvo Prvenstvo Hrvatske u trailu

471
0

Rabac i područje Labinštine ove će godine ugostiti više od 600 sportaša i entuzijasta iz 18 zemalja koji će svoju kondiciju i sreću iskušati u jednoj od 5 različitih trail trkačkih disciplina koje će se trčati na 4. izdanju Valamar traila. Uz već etabliranu scenu trail trkača entuzijasta, ove će se godine natjecati i aspiranti za hrvatsku trail reprezentaciju.

Atletski savez Hrvatske odlučio je da upravo četvrto izdanje Valamar traila ujedno bude izdanje od povijesnog značaja za disciplinu trail trčanja u Hrvatskoj. Po uzoru na stazu ovogodišnjeg svjetskog prvenstva, odlučeno je da će staza od 52 km biti borilište za izbor sastava tima nacionalne muške i ženske reprezentacije koji će na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj u svibnju 2018. predstavljati Hrvatsku.
Osim Advanced trail staze od 52 km, jaka konkurencija trail trkača amatera i entuzijasta mogla je za nastup birati između Mini traila duljine 13 km, Semi trail 23 km, Marathon trail 42 km i Ultra trail duljine od 72 km.
Svih pet disciplina tradicionalno kreće i završava u samom centru Rapca ispred hotela “Sanfior”. Dolazak u cilj prvih natjecatelja sa većih dužina poput 52 i 72 km očekuje se između 14 h i 15 h.
Za sve one koji osobno neće moći sudjelovati kao trkači, podrška ili publika, organizatori utrke osigurali su LIVE prijenos utrke putem FB stranice https://www.facebook.com/ValamarTrail/
Natjecanje organiziraju labinski klub SRK Alba i buzetska tvrtka Sport box.
PR

(471)

NW_MgDirekt2

Vrijedi pročitati