Home Biciklizam Biciklističke vijesti Put Šarana Outdoor Weekend 2 – sportsko uživanje u prirodi

UPECAJ VIKEND
Put Šarana Outdoor Weekend 2 – sportsko uživanje u prirodi

229
0

Biciklistička staza Put Šarana po drugi put će ugostiti sportski događaj Put Šarana Outdoor Weekend koji će se održati od 17. do 19. kolovoza, nedaleko Virovitice.

 

NW_MgSportSprej_1

 

Put Šarana Outdoor Weekend je više od natjecanja, on je spoj dva sporta, biciklizma i trčanja, prirode i dobre atmosfere, izazovan za rekreativce, zabavan za profesionalce.

Glavni organizator događaja je Biciklistički klub BOR, uz pomoć Atletskog kluba Virovitica.

Natjecanja započinju sa XC biciklističkom utrkom u subotu, a nastavak slijedi u nedjelju kada je na redu trail utrka.

Petak je rezerviran za mlađe uzraste, za koje će se u centru Virovitice organizirati dječja utrka gdje se traži najbrži klinac u gradu, dok se roditelji mogu okušati u ‘usporci’ gdje će se tražiti najsporiji biciklist.

Put Šarana je singletrack biciklistička staza koja sa 11 kilometara, prolazeći šumom, okružuje devet virovitičkih ribnjaka. Poseban doživljaj za bicikliste i trkače, bez obzira na njihovu fizičku spremu.

 

 

Biciklistička XC utrka vozi se u sklopu GIANT Slavonsko brdsko biciklističke lige u osam kategorija, a kilometraža ovisi upravo o odabiru kategorije koja ovisi o godištu. Bez obzira na ligu, svi se mogu natjecati.

Trail utrka trči se u nedjelju, 19. 8., na tri staze u dužini od 3, 5 ili 11 kilometara, a za one najmlađe biti će organizirana mini utrka prije službenog starta.

 

 

 

 

PR tekst

(229)

Vrijedi pročitati