Home Triatlon Sara Vilić na postolju u Turskoj Antalyi

ČESTITAMO NAŠIM REPREZENTATIVCIMA
Sara Vilić na postolju u Turskoj Antalyi

15
0

Danas je održana triatlonska utrka Europskog kupa u Turskoj Antalyi. Od naših reprezentativaca nastupili su Matija Lukina i Sara Vilić.

NW_MgSportSprej2

Prva je na rasporedu bila ženska utrka u kojoj je Sara Vilić osvojila 3. mjesto. Nakon plivanja odvojila se grupa od 8 djevojaka koje su složnim radom na biciklističkom segmentu stvorile više od minutu prednosti pred velikom skupinom. Sara je na trkačku dionicu krenula s prvima te na kraju zauzela 3. mjesto iza njemačkih predstavnica Katrin Mueller i Ane Knapp.

U muškoj utrci popraćenoj velikim valovima na plivanju i snažnim vjetru na biciklističkom dijelu, hrvatske boje predstavljao je Matija Lukina. Nakon plivanja izdvojila se manja grupa od 8 natjecatelja, a Matija je isplivao malo iza njih u velikoj grupi od 50-tak natjecatelja. Na biciklističkom segmentu 1. grupa je ostvarila osjetnu prednost koju je sačuvala do kraja trčanja. Matija je na kraju dotrčao do 30. mjesta ne povećavši svoj zaostatak za trčanju za vodećima. Pobjedio je Francuz Anthony Poujades ispred Nijemca Nilsa Frommholda i Austrijanca Aloisa Knabla.

Autor: HTS / foto: Turski triatlon savez

(15)

Vrijedi pročitati