Home Triatlon Sve je spremno za treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

PH U SREDNJE DUGOM TRIATLONU
Sve je spremno za treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

330
0

Rekordnih 450 prijavljenih iz 12 zemalja natjecat će se ove nedjelje na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu koji je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini

 

NW_MgDirekt1

Najvažnija triatlonska utrka na Falkensteiner Punta Skala triatlonu je Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini (1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja) na kojoj će nastupiti oko 140 natjecatelja, od čega je polovina iz inozemstva.

Na Prvenstvu Hrvatske natjecat će se i Dejan Patrčević, pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life u Hrvatskoj sa pretrčanih 56 kilometara, te Slovenac Matija Meden koji je prije dva tjedan na Malti pobijedio na utrci dugog triatlona.

„Jako volim trčanje, za mene je ono najbolje fizičko i psihičko „resetiranje“ i unatrag dvije godine postalo je moj način života. Treninzi na otvorenom, priroda, pozitivna energija, vlastiti napredak iz treninga u trening, utrke i divna poznanstva samo su neke od stvari za koje sam se zakačila i od njih se više ne odvajam. Veselim se Punta Skali i svoju ću dionicu otrčati najbolje što mogu“, rekla je voditeljica Ana Radišić koja će ovaj vikend na triatlonu trčati 21 kilometar.

Najmasovnija trkačka utrka je ona od pet i deset kilometara trčanja na koju se prijavilo preko 200 natjecatelja, većinom rekreativaca. Posebnost ove utrke je u tome što natjecatelji tijekom nje odlučuju hoće li trčati pet kilometara odnosno jedan krug ili deset kilometara odnosno dva kruga.

„Volim trčati jer me trčanje opušta, prazni mi glavu i diže raspoloženje. Priznajem da sam postala pomalo ovisna. No, bolje biti ovisan o trčanju negoli, primjerice, o pušenju“, izjavila je Ecija.

„Na ovogodišnjem triatlonu u plivanju, vožnji bicikla i trčanju mogu se natjecati rekreativci svih nivoa fizičke spremnosti, kao i profesionalci. Natjecatelji mogu birati između čak četiri različite discipline: Supersprint Triatlon, trčanje dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara, Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onaj s štafetama te Akvatlon“, pojasnio je direktor utrke Zlatko Parać.

I ove godine u pripremi je spektakularno sportsko događanje na jednoj od najljepših lokacija uz bogate nagrade koje su osigurali Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY Hrvatska.

(330)

Vrijedi pročitati