Home Triatlon Najave TriStar Split 30. rujna 2012

ODGODA ZBOG TEHNIČKIH RAZLOGA
TriStar Split 30. rujna 2012

17
0

Kako bi osigurali bolje uvjete utrka TriStar Split odgođena je za 30 rujna 2012. Novi datumi savršeno odgovara kalendaru utrka, hrvatskog triatlon saveza te međunarodnom TriStar kalendaru.

NW_MgSportSprej_1

Najvažniji prioritet je organizirati sigurnu utrku i ponuditi sportski događaj vrhunske kvalitete. Kako su optimalni uvjeti mogući jedino odgodom, sabor organizacije odlučio se za datum 30. rujna. 2012. Ovaj datum odgovara savršeno rasporedu grada, kao i Hrvatskom triatlon savezu. Nastupit ce lokalni, Hrvatski i međunarodni profesionalci poput Andreja Vištice, Marina Koceića, Massima Ćigane, Andi Fuchs-a, Jens Kaiser-a… Svečano otvaranje održat će se u subotu s humanitarnom utrkom pod nazivom “Splitska Milja” , nakon koje slijedi otvaranje sportkog sajma. Utrka će započeti u nedjelju, u 08:30.

S fokusom na zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti te zdrave i aktivne zabave, druga utrka u Splitu bit će manje zahtjevnija od prve. Sportaši će tokom biciklističke staze uživati u slikovitim pejzažima Srednje Dalmacije a brdovita trkača staza iz ovogodišnje utrke bit će zamijenjena ravnom na nedavno obnovljenoj promenadi uz Splitsku obale, koja vodi ravno do osvježavajućeg Marjana.

 Plivat će se u Splitskoj luci kako bi se sportaši nakon izlaska iz vode zaputili k zoni izmjena gdje će preuzeti svoj bicikl i startati na vožnju koja iznosi 50 km do vrha Malačke i natrag. Trčati  će se na zapadnoj strani rive pored Banovine prema Marijanu i natrag do cilja. Utrka je locirana na samoj Rivi ispred palače čuvenog rimskog cara Dioklecijana.

Ove godine TriStar Split uvodi novi format utrke TriStar 55,5 (500m plivanje – 50km bicikla – 5km trčanje). Ova utrka je u sklopu TriStar111 koja je ujedno i glavna utrka. U obadvije utrke može se nastupiti i štafetno. Pored ovog sportskog izazova, društvena odgovornost i zaštita okoliša će također igrati važnu ulogu, što će se manifestirati na raznim popratnim događanjima i sadržajima.

TriStar oznaka u vlasništvu Star Production iz Monako je tvrtka specijalizirana u organizaciji kvalitetnih sportskih događaja usredotočene na zabavu, društvenu odgovornost i zaštitu okoliša. TriStar serija je narasla na 23 utrka i 13 destinacija za manje od tri godine: Split (Hrvatska), Nevis (St.Kitts i Nevis), Mallorca i Madrid (Španjolska), Worms (Njemačka), Lyon, Deauville i Cannes (Francuska), Estonija, Otepää (Estonija), Minnesota (SAD), Monako (Monako), Sardinija (Italija), Milton Keynes (GBR) i Salzkammergut (Austrija). TriStar je uveo nove formate u triatlonu (111 km i 222 km), službeno priznati od strane ITU-a, kao i novi koncept timskog Triatlona T5.

TriStar Split

TriStar111/ TriStar55.5  30. Rujna 2012


www.tristarsplit.com

Autor: TriStar promo

(17)

Vrijedi pročitati