Home Trčanje Najave U kolovozu planirajte NovskaRUN

WOODS I SPARTANA
U kolovozu planirajte NovskaRUN

393
0

Utrka NovskaRUN prošle godine je na malena vrata ušla u kalendar utrka te Novsku predstavila kao vrlo lijepu trkačku destinaciju. Atraktivna lokacija, veliki broj natjecatelja, mnoštvo volontera i gomila sadržaja učinili su ovu utrku biserom kojem se vraća iz godine u godinu.

Tako će, nadaju se organizatori iz AK “NoGA” biti i ove godine 14. kolovoza . Po uzoru na mnoge utrke diljem Hrvatske, a i šire, utrka od ove godine ima dvije dužine:

NW_MgDirekt1
  • manja utrka pod prošlogodišnjim nazivom “Run the woods” u dužini 8 km pruža ugodno trčanje iz centra novske asfaltiranom cestom prema šumi sve do jezera gdje je okretište na kojemu sa asfalta, trkači prelaze na šumski trail koji vodi sve do zadnje ¾ staze. Nakon toga se spajaju na već poznatu cestu kojom se vraćaju natrag. Ova staza nije pretjerano zahtjevna a u šumi su za to doba godine vrlo ugodni uvjeti za trčanje. Glavna atrakcija je svakako trčanje pored jezera i kroz šumu blago valovitom stazom.
  • utrka pod nazivom “Spartana” namijenjena je ozbiljnijim rekreativcima i trkačima jer iako dužine “samo” 16 km, uglavnom na prvoj polovici prevladava blaga uzbrdica. Punktova sa okrijepom će biti a trkače očekuju i mala iznenađenja na stazi tvrde organizatori.

 

Prijave će biti moguće do 4. kolovoza (do 24:00) a nakon toga se zatvaraju. Nakon toga prijave više neće biti moguće kao ni na dan utrke.

Prošlogodišnji downhill od 8 km ovaj put ima izmijenjenu putanju tako da autobus više ne vozi u srce novljanske šume. Svi startaju iz centru grada u 17 sati zajedno trčeći u smjeru šume asfaltiranom stazom/makadamom, a pri povratku ulaze u šumu i trče šumskom trail stazom.

Organizatori su se i ove godine potrudili tako da ćete sa uplaćenom startninom imati pravo na sportsku majicu sa logom trke, grah, pivo, sokove, voće. Za vrijeme utrke održat će se i mini sajam zdravih navika i zdravog načina života a nakon proglašenja pobjednika možete uživati na partyu uz DJ DUO – Tom Cue i Karolj te pićima po promo cijenama.

Sve detaljne informacije vezane uz utrku kao i sustav za prijavu možete pronaći na službenim internet stranicama utrke. Članke i postovi o utrci, pitanja te druženje s ostalim trkačima na službenom facebook eventu utrke.

Promo video utrke:

 

(393)

Vrijedi pročitati