Home Trčanje Rezultati utrka Utrkom “539 skok” počeo 20. “Homo si teć” festival

FESTIVAL TRČANJA U RIJECI
Utrkom “539 skok” počeo 20. “Homo si teć” festival

257
0

Kratko, ali pakleno! Tim su riječima trkači opisali danas održanu utrku Trsatskim stubama “539 skok” kojom je otvoren 20. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć”.

Njih 97 odvažilo se iskušati svoju brzinu i izdržljivost na ovoj jedinstvenoj utrci duljine 493 metra i visinske razlike od 91 metar,  a dobre vremenske prilike pomogle su im u ostvarenju sjajnih rezultata.

NW_MgSportSprej_1

Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Paula Tepuš – AK Kvarner (4:19min), Ljubica Tonković – AK Sinj (4:27min) i Veronika Erlić – Ak Kvarner (4:44min), dok su u muškoj konkurenciji titule najbržih ponijeli Matjaž Štanfel – AK Koprivnica (3:08min), Matija Kauzlarić – Ri Run (3:23min) i Romano Polić – AK Kvarner (3:29min). U obje kategorije postavljeni su novi rekordi utrke.

Trčalo se od podnožja stuba na Školjiću do platoa u Ulici Joakima Rakovca na Trsatu, ukupno 539 stepenica, po čemu je utrka i dobila naziv.

A trčali su svi, od djece pa sve do onih u zrelim godinama. Čak 67 godina razlike dijeli najmlađeg i najstarijeg prijavljenog trkača, što je najbolji dokaz kako “Homo si teć” privlači pobornike aktivnog života svih životnih dobi.

Najstariji prijavljeni trkač bio je 71 – godišnji Maks Kosjek, koji je bez problema istrčao ovu zahtjevnu utrku, dok je najmlađi sudionik bio 4 – godišnji Ivan Juričić.

“Homo si teć“ nastavlja se sljedeće subote, 09. travnja utrkom “Molo longo trk” po najpoznatijoj riječkoj šetnici. U velikom finalu, 16. i 17. travnja, na kojem se očekuje 15.000 sudionika, svi će trkači i posjetitelji moći uživati u bogatom programu s čak 6 utrka od kojih treba izdvojiti premijerni 1. riječki maraton.

Više saznajte na www.rijeka.run.

HST_539skok_12

(257)

Vrijedi pročitati