Home Trčanje Najave Varaždinski polumaraton – trčanje s tradicijom

KOMM MIT NACH VARASDIN
Varaždinski polumaraton – trčanje s tradicijom

721
0

Varaždinski polumaraton jedna je od najstarijih cestovnih utrka u Hrvatskoj, a prva utrka održana je 1995. godine, kao prateći sportski događaj obilježavanja oslobođenja grada Varaždina 22. 9. 1991. godine.

 

NW_MgSportSprej3

 

Na prvoj utrci nazvanoj “Varaždin 1991” dužine 16,5 km te na pratećim utrkama djece ukupno je nastupilo 124 sudionika. Utrka iste dužine održana je i sljedeće godine da bi od 1997. godine dionica glavne utrke produžena na polumaratonsku dužinu.

 

Start prve utrke 1995. godine.

Tradicija održavanja utrke u sklopu obilježavanja oslobođenja grada Varaždina održana je svih godina, a polumaratonska trasa od 1999. godine ima IAAF certifikat i nalazi se u kalendaru službenih cestovnih utrka.

Nakon nekoliko promjena mjesta starta, cilja i trase utrke, start i cilj polumaratonske utrke od 2016. godine nalazi se na istom mjestu kao i na prvoj održanoj utrci, a od 22. izdanja Varaždinskog polumaratona polumaratonci trče svoju utrku isključivo po gradskim ulicama pri čemu početnih i završnih 5 km polumaratonske trase prolazi kroz središte grada Varaždina. Ove se godine Varaždinski polumaraton održava 24. put i tradicija će biti nastavljena.

Start utrke je na Kapucinskom trgu, u nedjelju 16. rujna 2018. u 10:30h. Uz polumaraton održat će se i kraća utrka građana na 4.800 m, a novost polumaratonske utrke bit će čipom mjerena vremena prolazak najudaljenijih točaka trase, kao i ciljno vrijeme.

Online prijave i sve ostale informacije o utrkama možete pronaći na novoj web stranici.

Utrka već tradicionalno ima humanitaran karakter pa će se tako od svake uplaćene startnine donirati po 10 kn Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, čiji će polaznici i ove godine izraditi unikatne medalje za sudionike polumaratona.

Glavni sponzor utrke Joma darivat će trkačice i trkače brojnim nagradama kroz nagradne igre na portalu 3sporta.com i Facebook stranici, koje će se održati u tjednima uoči utrke. Stoga, ne razmišljajte previše i prijavite se na jednu od utrka u baroknom gradu.

Veselimo se vašem dolasku!

Promo tekst

(721)

Vrijedi pročitati