Home Triatlon VIDEO Steve Harvey – svjetski ultra triatlonski prvak

MOMAK IZ SUSJEDSTVA
VIDEO Steve Harvey – svjetski ultra triatlonski prvak

103
0

Prije nekoliko dana u meksičkom gradu Monterreyu održana je zadnja ovogodišnja utrka ultra triatlonskog svjetskog kupa. Radilo se o utrci deseterostrukog ironmana na kojoj je nastupilo desetak natjecatelja od kojih su samo dvojica došla do cilja, Steve Harvey i Sergio Cordeiro.

DuMotion redovna 300×250 3

Utrka desetorostrukog ironmana održava se na način da natjecatelji kroz deset dana svaki dan odrađuju jedan triatlon ironman distance. To znači da sveukupno preplivaju 38 km, biciklom odvoze 1.800 kn i pretrče 422 km, ukupna distanca je 2.260 km! Osim njih utrku jednake dužine, ali u varijanti gdje se discipline završavaju jedna po jedna, završili su Kale Poland i Simon Bourne.

Ovaj događaj po svojoj organizaciji nije bio niti malo glamurozan. Odvija se u sportskom centru i parku u Monterreyu u Meksiku gdje su održane mnoge triatlonske utrke dužih distanci, ali i utrka za svjetski triatlonski kup 2011. godine. Steve Harvey svoje je dane završavao s vremenima oko 13 sati za ironman distancu, samo mu je jedan dan trebalo više od 14 sati, a zadnji, deseti ironman završio je za 12:30 h!

Steve Harvey, Englez iz Plymoutha, o kojem smo već pisali nakon njegovog nastupa na trostrukom ultra triatlonu u njemačkom Lensahnu, ovdje je ponovno pokazao svoju fizičku spremu, ali i čeličnu volju u svakodnevnoj borbi s kilometrima, ali i izuzetno teškim vremenom – dnevne temperature gotovo neprekidno su bile iznad 30 stupnjeva celzija. Njegovi ovogodišnji rezultati, već prije utrke u Meksiku, obećavali su osvajanje titule svjetskog prvaka u okviru Međunarodne ultra triatlon asocijacije IUTA, a utrka u Monterreyu samo je ovo potvrdila. Ranije je nastupio na dvostrukom ultratriatlonu u Velikoj Britaniji, gdje je bio drugi, na trostrukom u njemačkom Lensahnu, gdje je također bio drugi, na dvostrukom u Švicarskoj gdje je bio treći, a kraj sezone je zapečatio dvama pobjedama, u Virginiji na dvostrukom ultra triatlonu i u Meksiku na desetorostrukom.

 

Kako sam za sebe kaže, do prije nekoliko godina bio je posvećen izlascima, bio je strastveni pušač i na rubu alkoholizma, a život mu je išao silaznom putanjom. No smrt majke, koja je umrla od raka pluća, probudila ga je i potakla na drugačiji pristup životu. Knjiga Ultra Marathon Man Deana Karnazesa, kako nam je rekao, usmjerila je njegov život prema ultra distancama. Osnovao je zakladu i prikuplja sredstva za borbu protiv raka. Ovogodišnji rezultati Stevea Harveya dokazuju da je izabrao pravi put.

Upoznali smo Stevea u Njemačkoj i snimili kratki film o njegovom nastupu na trostrukom ultra triatlonu u Lensahnu:

 

 

Autor: 3sporta / foto: Simon Bourne

(103)

Vrijedi pročitati

Wallpaper 1 – žena
Wallpaper 2 – raspored