LIJEP TRKAČKI DAN U VARAŽDINU

22. BROOKS Varaždinski polumaraton – najbrojniji do sad, pobjede Faka i Bjeljac

Gotovo idealno vrijeme za trčanje, nova staza kroz barokni grad, više od 600 trkačica i trkača od kojih čak 450 na polumaratonu te odlična organizacija – kratki je ovo sažetak današnjeg lijepog trkačkog dana u Varaždinu.

 

- Marketing -

Odluka da se utrka vrati na gradske ulice bila je pun pogodak. Neusporedivo veći angažman članova Trkačkog kluba Marathon 95, volontera, policije i Grada Varaždina nagrađen je predivnim scenama rijeke trkača kroz sam centar grada i – njihovim zadovoljstvom.

Start utrke bio je “na starom mjestu” ispred Glazbene škole, gdje su utrke počinjale prije preseljenja na Stadion Sloboda. Na novouređenom Kapucinskom trgu je bio cilj. Ono što je zanimljivo je činjenica da je ovaj trg ujedno i krov podzemne garaže – teško da se može naći utrka u Hrvatskoj na koju možete doći i parkirati ispod ciljnog luka.

Od samog starta polumaratona na čelo se probio Danijel Fak i svoju vodeću poziciju nije ispuštao do prolaska kroz cilj, 1 sat 10 minuta i 22 sekunde nakon pucnja za start.

– Prvi sam put u Varaždinu i stvarno je odlična utrka, dobro organizirana, na zatvorenoj stazi bez prometa. Staza je brza i ravna, ima nešto više skretanja, ali odlična. Imao sam neki svoj cilj, trčati tempom 3:20 min/km i to sam namjeravao bez obzira na konkurenciju. Pretpostavio sam da bi to moglo biti dovoljno za pobjedu. Na 17. kilometru sam malo ubrzao i mogu reći riješio utrku. – izjavio je Danijel Fak.

Na drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji plasirali su se trkači AK Agram – Petar Bratulić s vremenom 1:10:34 i Bruno Erent s vremenom 1:12:20.

U ženskoj konkurenciji je bila slična situacija, utrku je od samog početka vodila Bojana Bjeljac iz AK Žumberak Sošice koja je pobijedila s vremenom 1:18:00.

– Utrka je bila super, nova staza, ravna i pogodna za ostvarivanje osobnih rekorda, a sa svojim sam rezultatom prezadovoljna. – rekla nam je Bojana Bjeljac nakon pobjede.

Na drugo mjesto u ženskoj konkurenciji plasirala se Matea Matošević (AK Agram) koja je polumaratonsku stazi istrčala za 1:19:24, a treća je bila Nikolina Stepan (AK Svetice) s vremenom 1:21:06.

Utrka je bila i ekipno Prvenstvo Hrvatske, a ovo najbolji klubovi na polumaratonskoj dionici:

Žene:

  1. AK Sljeme
  2. AK Agram
  3. AK Žumberak

Muškarci:

  1. AK Agram
  2. AK Rudolf Perešin
  3. AK Svetice

Održane su i utrke za djecu te utrka na 5 km.

Rezultate možete pogledati na web stranici organizatora TK Marathon 95 Varaždin.

BROOKS, generalni pokrovitelj 22. Varaždinskog polumaratona osigurao je da vas na utrku podsjećaju fotografije koje možete naći OVDJE ili na našoj Facebook stranici.

Što misliš o temi?