ZABAVNO I BRZO U GRADU NA ČETIRI RIJEKE

Dođi na šesti Cedevita Karlovački cener!

Iznenadne travanjske vrućine podsjetile su nas na brzi dolazak ljeta i utrke na tridesetak stupnjeva. Takvih je utrka mnogo, no jedna je posebna; utrka koja objedinjuje vrhunski sport, rekreativno utrkivanje i odličnu feštu s ekipom – Karlovački cener!

 

Drugi petak u lipnju, u večernjim satima, postao je tradicionalni datum u kojem se trči najbrži cener u Hrvatskoj. Izvrsna atmosfera u staroj gradskoj jezgri Karlovca, povijesnoj Zvijezdi, veliki broj gledatelja, ravna i brza staza, i naravno, više od 1.000 trkača na startu utrke!

Cedevita Karlovački cener ove godine ponovo poziva sve trkače, rekreativce, sve koji se tek počinju baviti trčanjem ili sportom općenito, da dođu u Karlovac i da se pridruže petoj karlovačkoj rijeci.

Start utrke je u petak, 8. lipnja uobičajenom večernjem terminu, u 20:00 sati kad vrućine polako posustaju, a ulazi se u cilj kad sunce već zalazi. Svima kojima je 10 km previše, ili jednostavno više vole trčati kao ekipa, imaju mogućnost prijaviti štafetu od tri člana i sa svojim timom se oprobati u glavnoj utrci.

Naravno, kao posebnost programa Karlovačkog cenera je i utrka elitnih trkača – Multipower Elite Race koja već treću godinu zaredom privlači najbolje trkače, a ove godine organizator očekuje i prvu utrku ispod 29:00 minuta. Start elitne utrke je u 19:00 sati i prilika da svojim navijanjem dodatno pogurate trkače u lovu na rekorde.

 

 

Organizator uvijek ističe posebnost utrke u poticanju Karlovčana na trčanje i razvoj atletike u Karlovcu, s podatkom da je od prve utrke i dvadesetak karlovačkih trkača, broj lokalnih sudionika narastao na više od 300 na prošlogodišnjem 5. Karlovačkom ceneru. Kako bi dodatno potaknuli sve na bavljenje sportom i trčanjem, dan ranije na rasporedu su dječje utrke osnovnih škola i vrtića u 10 dobnih kategorija otvorenih za sve. Dječje utrke su na programu u četvrtak u večernjem terminu i na startu se očekuje oko 300 djece.

Sve se odvija na glavnom gradskom trgu, u geometrijskom središtu Zvijezde, trče se tri kruga, preko trga se prolazi šest puta i ugođaj je jedinstven.

Poslije utrke je druženje uz pivo, sendviče i koncert – ne zaboravite, petak je, vikend tek počinje, dolazi ljeto. Možda će i neke od karlovačkih rijeka biti dovoljno tople za kupanje, a svakako iskoristite priliku i posjetite AQUATIKU – slatkovodni akvarij – prvih 400 prijavljenih je osiguralo svoju ulaznicu, a ostali imaju priliku iskoristiti posebnu trkačku cijenu.

 

 

Kao i svake godine, bit će osiguran prijevoz iz Zagreba, sve informacije nalaze se na službenoj stranici utrke www.karlovac10.run , a prijave su u tijeku, još uvijek redovne i s vrlo povoljnom cijenom, na http://www.utrka.com/utrke/karlovackicener/2018/info/

Tekst: 3sporta

Što misliš o temi?