ONE SMALL STEP FOR RIDERS

Dođite na prvi Granfondo Pag – Cycling on the Moon

Rezervirajte datum 28. rujna 2019. za prvi Međunarodni biciklistički maraton “GRANFONDO PAG – Cycling on the Moon” (90 km), te rekreativnu utrku “MINI GRANFONDO” (40 km) i provezite se nestvarnim, mjesečevim krajolikom otoka Paga.

 

 

ŠTO JE GRANFONDO?

Ukratko – ono što je MARATON za trkače, IRONMAN za triatlonce, to je GRANFONDO za bicikliste. Natjecatelji u vodećoj grupi bore se za pobjedu, oni u sredini da ostvare što bolje osobno vrijeme, a biciklisti na začelju prvenstveno sa izazovom završetka ovako zahtjevne utrke (ponekad i da izbjegnu “cut off time”). Prije nego utrkivanje s drugim biciklistima, Granfondo je borba sa samim sobom, a uspješno odvožena dužina staze (100-tinjak km) najveća nagrada.

Sve je ovo istina – plus što je biciklizam i timski sport. Ekipa pravilnim izmjenama u zavjetrini čuva svojeg najslabijeg pojedinca ili sprintera, te se u prosjeku kreće puno brže. Solo i rekreativni biciklisti također mogu izvući benefite iz vožnje u zavjetrini, te bar jedan dio ove zahtjevne staze pratiti svoje kolege profesionalce i osjetiti čari vožnje u zavjetrini pelotona. Na taj način će osjetiti do tad za njih nezamislive prosječne brzine.

Iz tih razloga, te da bismo utrku učinili još zanimljivijom, organizirali smo pored pojedinačnog i natjecanje timova. Uz pehar, najbolje očekuju nagrade iznenađenja. Možemo otkriti samo toliko, da će biti autohtone i ukusne! 🙂

Granfondo Pag sa svojih 90 km i 1000 m visinske razlike na prvi pogled ne izgleda kao prezahtjevna staza, no mogli biste se iznenaditi. Stalna izmjena ritma vožnje (od strmih nizbrdica, do teških uspona) iz vas izvlači maksimum izdržljivosti. Ravnice gotovo da i nema, te se čitavo vrijeme zahtjeva potpuna koncentracija u vožnji dok vas nadrealan krajolik otoka puni dodatnim adrenalinom i ostavlja bez daha. Elitni vozači moraju biti spremni i na taktiziranje, budući da prostora za bijeg ima na svakom kilometru.

Na stazi će biti različitih profila vozača. Od laganih i brzih biciklista, preko MTB biciklista do triatlonaca.

Jedva čekamo vidjeti što će nam to donijeti na samoj stazi i tko će biti u prednosti. Za sada je “GRANFONDO PAG – Cycling on the Moon” za sve “terra incognita”, ili bolje rečeno “luna incognita”!!!

I za kraj…

GRANFONDO PAG i vikend aranžman HOTELA „OLEA“

Ukoliko želite provesti rujanski vikend na otoku Pagu i iskoristiti čaroliju jeseni u Novalji bez gužvi, upoznati se sa svim njezinim prirodnim ljepotama (lunjski maslinici, prirodne uvale i plaže, trail i biciklističke staze, sakralni objekti, gastro delicije itd.), ili možda posjetiti neki od pet obližnjih Nacionalnih parkova Hrvatske (Kornati, Krka, Plitvička jezera, Paklenica, Sjeverni VelebiT), naš partner HOTEL OLEA(4*) pripremio je za sudionike utrke GRANFONDO PAG vikend aranžman sa uključenom kotizacijom – poručuju organizatori

BODOVI TIMOVIMA DODJELJUJU SE NA SLJEDEĆI NAČIN:
– zbrajaju se apsolutni bodovi svih članova tima u muškoj konkurenciji
– zbrajaju se apsolutni bodovi svih članova tima u ženskoj konkurenciji
– zbrajaju se bodovi svih članova tima po kategorijama

BODOVANJE: Apsolutni pobjednik/pobjednica dobivaju onoliko bodova koliko je startalo natjecatelja u konkurenciji. Drugoplasirani imaju za jedan bod manje, trećeplasirani za dva boda manje i tako redom do posljednjeg koji dobiva jedan bod. Pobjednik/pobjednica po kategorijama ovise o broju prijavljenih natjecatelja u istoj. Provoplasirani dobiva onoliki broj bodova koliko je natjecatelja startalo u toj kategoriji, drugoplasirani bod manje, trećeplasirani dva boda manje i tako redom do posljednjeg koji dobiva jedan bod.

Detaljnije o svemu pogledajte u RASPISU utrke na Facebook stranici ili Facebook event-u:

Promo

Što misliš o temi?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here