NEBU POD OBLAKE

Marko Hrgetić na Red Bull X-Alpsu: Na vrhuncu sam svojih sposobnosti i idem na pobjedu

Odbrojava se sitno na stranici Red Bull X-Alps, a jednako tako odbrojava i najbolji hrvatski letač Marko Hrgetić, jedan od 32 pilota odabrana u uži izbor najzahtjevnijeg svjetskog paragliding natjecanja, koje počinje ove nedjelje.

 

Čak ni titula svjetskog prvaka ne garantira da ćete biti među odabranima za nastup u ovoj kultnoj utrci, tako da je nemala stvar što je upravo Marko Hrgetić iz Hrvatske, među stotinama prijava, odabran u elitnu 32-ojku.

 

“Letenje mi je sve, a sad ću biti rame uz rame s bogovima”

Od kada zna za sebe, Marko je sanjao da leti. Kao mali, želio je biti pilot, a avioni i avijacija bili su mu opsesija.

– Meni je letenje sve. Ne mogu se zamisliti bez letenja. Biti u zraku je kao neka meditacija, odlazak iz jedne u neku sasvim drugu dimenziju, osjećaš potpunu slobodu… To je neki sasvim drugi svijet – govori on s opijenošću.

Danas, Marko je šesterostruki uzastopni državni prvak, reprezentativac Hrvatske na Svjetskim i Europskim prvenstvima te Svjetskom kupu, kao i pobjednik mnogih natjecanja.  S 15 godina iskustva među oblacima ovom je 37-godišnjaku, kako kaže, odlazak na Red Bull X-Alps ostvarenje sna na kojem je vrijedno radio.

– Za mene je to natjecanje oduvijek predstavljalo najveći izazov za XC pilota. Toliko je zahtjevno, toliko izazovno, teško i u krajnjoj liniji nedostupno, da sam osjećao potrebu i poriv da ga doživim barem jednom u životu. Još prije nekoliko godina na sudionike sam gledao kao na bogove koji se okupe na jednom mjestu i čine nevjerojatne stvari na svom putu preko Alpa do Monaca. Danas, nakon toliko godina provedenih u zraku, nakon silnih treninga i natjecanja na vrlo visokom nivou, sad se osjećam spreman da im se pridružim – priča Marko o ostvarenju svog sna.

UPOZNAJTE MARKA:

 

Za sebe kaže da je trenutno na vrhuncu svojih sposobnosti i kako ne odlazi na ovo natjecanje samo da bi sudjelovao.

– Bez lažne skromnosti mogu reći da sam pilot na najvišem nivou i da mogu ravnopravno letjeti s najboljima i u svim uvjetima. Imam i iskustvo letenja u Alpama. Mnogi dijelovi na kojima sam letio dio su puta do Monaca. Idem tamo na rezultat, na pobjedu i uvjeren sam da mogu biti itekako konkurentan – motiviran je hrvatski letač.

 

Sjajan tim i dobra uigranost kao dobitna kombinacija

Doznajemo da posebnost ovog natjecanja leži u idealnom omjeru i uigranosti svih čimbenika u zraku i na zemlji – od letenja, pilota i iskustva, preko opreme, dobrog planiranja, navigacije i vremenskih uvjeta, do snage i izdržljivosti te podrške tima. Ovo posljednje, timski rad, ovaj konkurent za postolje smatra ključnim, te drži da se može osloniti na svoj tim ljudi.

– Naravno da moram biti fizički spreman prehodati stotine kilometara po alpskim vrhuncima, kao i da ću morati iskoristiti svo svoje letačko znanje i umijeće, ali podrška tima je ključna. Da bi se što više vremena provelo u zraku, a što manje hodalo, nužno je dobro proučiti sve mogućnosti na terenu i pratiti vremensku prognozu, vjetar, termike… Stvar je u tome da se mnogo toga mora posložiti tako da radi kao švicarski sat – objašnjava on.

Uz letenje, hodanje je još jedna vrlo važna disciplina o kojoj ovise rezultati ove utrke. Puuno hodanja, ili bolje reći planinarenja. Alpinizma. Trail trčanje i penjanje, također su sasvim izvjesni elementi.

– Možda najmanje iskustva imam u tim “prizemnim” stvarima. Nisam baš neki planinar, još manje alpinist. Nisam sudjelovao ni na kakvim ultra trail maratonima ili pustolovnim utrkama. Međutim, nisam baš ni laik i u odličnoj sam fizičkoj formi. Živim u Meksiku na visoravni, na nadmorskoj visini oko 2000 metara, a treniram na visinama i iznad 3000. Popeo sam se na 4900 metara visok vrh Iztaciuathl, te s vremena na vrijeme imam visinske treninge na Nevado de Toluca koji ima 4700 metara. U tom smislu, možda čak imam i malu prednost nad ostalim natjecateljima. Imam i nekog iskustva u penjanju, znam se koristiti penjačkom opremom. Međutim, opet se vraćam timu – obojica mojih pomagača, osim što su letači, iskusni su planinari. U svakom ću slučaju nastojati da što manje hodam, a što više letim – Markova je taktika.

 

Što je zapravo Red Bull X-Alps

Toni Bender iz Njemačke 1999. godine odvažio se na samostalan prelet Alpi. Četiri godine kasnije inspirirani tim podvigom, 17 se padobranskih jedriličara odlučilo nadmetati u preletu preko Alpi, od Salzburga do Monaka. Sudionici, prema pravilima, nisu smjeli koristiti pomoć sa strane, morali su proći zadane kontrolne točke, a dozvoljeni načini kretanja bili su isključivo letenje i hodanje ili trčanje. Samo ih je troje tada došlo do cilja. Najbržem, Švicarcu Kasparu Hennyju za prelazak Alpa trebalo je 11 dana 22 sata i 55 minuta.

Pravila natjecanja su sljedeća: prvi koji sleti na cilj u Monaku, a prošao je sve kontrolne točke, pobjednik je. Utrka završava 48 sati nakon dolaska pobjednika na cilj. Redoslijed pilota koji nisu uspjeli doći do cilja unutar tih 48 sati određuje se prema preostaloj kilometraži. Piloti od 22.30 sata do pet sati ujutro sljedećeg dana, imaju vrijeme obveznog odmora kada ne smiju napredovati. Pilot za utrke cijelo vrijeme mora nositi svoje padobransko jedro i svu obaveznu opremu te ni u kom trenutku u tome ne smije imati pomoć sa strane. Svaki pilot mora imati i pomagača koji ga prati na terenu i koji se brine za logistiku, kreiranje taktike, prati prognozu, komunicira s vodstvom utrke…

Utrka se održava svake druge godine. Apsolutno svaki put do sad pobjednik dolazi iz Švicarske. Osim Hennyja prve godine, neredne dvije to je bio Alex Hofer, a potom se Christian Maurer pet puta zaredom nije skidao s postolja. Uz to, rekorder je staze s vremenom od sedam nepunih dana 2013. godine, dok je najdulje pobjedničko vrijeme duplo duže – dva tjedna! Među 30-ak natjecatelja rekordni broj finišera je 19 njih 2015. godine, dok ih je najmanje bilo dvoje. Većinu godina broj finišera je bliži ovoj drugoj brojki.

Pišu: Daniel Lacko i Martina Maloča
Foto: Honza Zak/Zooom i Red Bull Content Pool

Što misliš o temi?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here