AJME MENI BAŠ MI JE VRUĆE

Održan 6. Žrnovački duatlon

U nedjelju 22. svibnja 2011. godine po suhom i sparnom vremenu održan je u Žrnovnici 6. tradicionalni Žrnovački duatlon koji se bodovao za ekipno prvenstvo Hrvatske i kup Hrvatske, a i kao otvoreno prvenstvo Splita.

Održane su dvije utrke: sprint za seniore i juniore i supersprint za kadete i mlađe kadete te promo utrka eko-škola. Na startu sprinta koji je uslijedio točno u 15:00 sati našlo se 40-ak duatlonaca i dvije duatlonke dok se na startu supersprinta koji je uslijedio 15 minuta kasnije našlo 10-ak natjecatelja u kategoriji kadeta, kadetkinja te njihovih mlađih kolega.

Zajedno s njima startala je i promo utrka eko-škola u kojoj je nastupilo 11 štafeta. Staza je bila izuzetno zahtjevna, posebno biciklistički dio jer se od zone izmjene u Žrnovnici do okretišta u Sitnom Donjem staza cijelo vrijeme uspinje, ali je zato pravi gušt bio povratak od okretišta u Sitnom do Žrnovnice. Postizale su se velike brzine i to je bila nagrada svima za mukotrpan uspon. Nakon biciklističkog dijela svi su se obilato polijevali vodom kako bi se osvježili i što bolje odradili drugo trčanje. Sve je proteklo u najboljem redu i svi su živi i zdravi završili utrku što je u konačnici najbitnije.

Nakon utkre održana je dodjela medalja i pehara koja je bila svečana i nadasve zanimljiva, a posebno kad je naš ponajbolji triatlonac Koceić zalio publiku šampanjcem (stradali su prvi redovi). Nakon proglašenja usljedilo je opuštanje i bogata večera sa specijalitetom Poljica – soparnikom.

Svima želimo da na idućim natjecanjima budu još brži i još bolji.

Rezultati sprint: 2011-05-23_09-16-43_Zrnovnica_Sprint.pdf

Rezultati supersprint: 2011-05-23_09-16-43_Zrnovnica_Supersprint.pdf

Autor: Luka Komić, Foto: Zlatko Komić

Što misliš o temi?