ZAPOČELE PRIJAVE NA UTRKU S NAJLJEPŠIM POGLEDIMA

Utrka Red Bull Ravna gora Trail 10. rujna

Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan će se u subotu, 10.rujna, pretvoriti u jedinstvenu trkačku stazu u sklopu utrke Red Bull Ravna gora Trail 2016.

 

Nakon starta u Filićevom domu, natjecatelji će protrčati najljepšim predjelima Ravne gore. Staza vodi šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga se penje na suprotni greben i njime se vraća do Filićevog doma. Od doma se silazi lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trči oko jezera. Nakon kruga oko jezera vraća se istim putem do cilja u Filićevom domu. Staza će biti u potpunosti označena.

Na Ravnoj gori će se trčati dvije utrke. “Velika” utrka duga je 28 kilometara i ima 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili “malu” utrku koja će biti duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.

Pristup do Filićevog doma na Ravnoj gori, gdje će biti start i cilj utrke, je moguć i osobnim automobilom po makadamskoj cesti iz mjesta Žarovnica.

Start je u 10:00 sati za sve kategorije, a organizator je osigurao ukupno 4 okrijepne stanice.

Više informacija o utrci moguće je pronaći na službenoj stranici organizatora , gdje se i obavljaju prijave, a one su moguće i na samom startu utrke.

 

rgt_plakat_final_2 (1)

Za trail 05 Za trail 04 Za trail 03 Za trail 02 Za trail 01

Autor: promo // Foto: Suzana Varadin Kalajdžija

Što misliš o temi?