Božić je blizu...

Igračke za triatlon

Ako ste ljubitelj \”gadgeta\” ili ne znate što biste poklonili za Božić nekom triatloncu odnosno triatlonki, ovo je članak za vas! Svakim danom na tržištu se pojavljuju novi triatlonskih proizvodi, a ovo je nekoliko onih koji se ističu iz ponude.

 

Plivanje

Ako vas muče monotonija i dosada na plivačkim treninzima, možete ih razbiti uz pomoć podvodnih mp3 playera. U relativno velikoj ponudi, mogu se naći vodootporna verzija iPod shufflea iz tvrtke Waterfi, tvrtka Finis proizvodi model SwiMP3 koji radi bez slušalica, a Speedo proizvodi Aquabeat koji je jedan od najmanjih proizvoda među konkurencijom.

 

Želite li naknadno analizirati plivačke treninge, potrebna vam je nekakva štoperica. Ako koristite neki od satova sa štopericom, kada želite stisnuti neku od tipki, morate ruke staviti u položaj u kojem se nikad ne nalaze tokom plivanja. Taj problem su riješili u SportCountu sa modelima Chrono100 i Pool-Mate. Chrono 100 se stavlja kao prsten na kažiprst, a upravlja se pomoću jedne tipke koju se pritišće palcem. Pool-Mate je ručni sat koji na temelju registriranja pokreta automatski mjeri broj krugova i broj zaveslaja. Tvrtka Finis prodaje zanimljiv proizvod pod imenom Lap Count koji se uz pomoć vakumskih sisaljki lijepi za zid bazena. Prikazuje vrijeme krug i ukupno vrijeme na ekranu dimenzija 15cm x 15cm, dok pamti 50 krugova.

 

 

Bicikl

Nažalost, biciklisti su najugroženija skupina u prometu, ali mnogi proizvođači biciklističke opreme to nastoje promijeniti. U tu svrhu je nastala kaciga Angel Bicycle Helmet. Na kacigi se nalazi svjetleći prsten koji je vidljiv iz svih smjerova.

Još jedan koristan dodatak za bicikl je rukavica s kojom možete koristiti dodirne zaslone. Naravno, ne za telefoniranje u vožnji, nego za korištenje navigacijskih uređaja s dodirnim zaslonom ili za korištenje pametnih telefona za koje  možete kupiti biciklistički stalak. Takve rukavice radi tvrtka biologic s modelom Cipher.

 

 

Trčanje

U zimskim danima je odlično uz sebe imati neku od multifunkcionalnih marama iz stvarno velike ponude različitih proizvođača i dizajna. Osim što odlično izgledaju, one su i jako korisne.

Ako se želite bolje pripremiti ili motivirati za treninge, mogao bi vam se svidjeti Adidas MiCoach. MiCoach je uređaj (ili sustav više uređaja) koji vas vodi kroz vaše treninge po unaprijed određenom planu. MiCoach daje upute kroz slušalice.

Neki uređaji spadaju u sve tri gore navedene kategorije, kao naprimjer Garmin satovi Forerunner 910xt i 310xt. To su triatlonski satovi koji mjere podatke za sve tri discipline triatlona.

 

Izbor je velik,  a na kraju je sve po onoj:  koliko para, toliko triatlonskih igrački Smile!

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz