INTERVJU S POSTOLJA

INTERVJU Otkriven Krivec – četverostruki državni prvak

Nakon što je završio utrku olimpijskog triatlona na 14. Marjanskom điru u Splitu, zamolili smo novog državnog prvaka u ovoj disciplini za kratki intervju. Matija Krivec član je zagrebačkog TK Swibir i mladić koji tek dolazi…

Prije svega čestitam ti u ime čitatelja 3sporta portala na jučer osvojenoj tituli državnog prvaka u olimpijskom triatlonu!

Hvala vam!

Možeš li nam ukratko opisati tijek jučerašnje utrke?

Isplivao sam na petom mjestu, odmah iza Eugena Jagušta te smo se ubrzo na biciklu posložili u grupu od četiri natjecatelja. Biciklistički dio trke je bio dosta zahtjevan, što zbog same staze, a što zbog velike vrućine. Na trčanju smo Jagušt i ja držali tempo i razmak iza Marina Koceića, a u zadnjem krugu sam dosta ubrzao i odvojio se od Jagušta te prestigao Koceića. Na kraju sam završio kao prvi Hrvat, a ukupno treći – ispred mene su bili Matija Meden (SLO) i pobjednik Ruzas iz Mađarske.

Ovo ti je četvrta titula državnog prvaka ove godine, ako se ne varam radi se o disciplinama kros triatlona (Varaždinske Toplice), supersprint triatlona (Rovinj), klasični duatlon (Donja Stubica) i sad olimpijski triatlon u Splitu. No, državni si prvak i u svojoj U23 kategoriji u olimpijskom triatlonu (Zagreb). Možeš li usporediti svoje rezultate ove i prošle godine?

Da istina, ovo mi je četvrta titula ove godine i jako sam zadovoljan zbog toga. Napredak u odnosu na prošlu godinu je vidljiv, ojačao sam u svim segmentima triatlona što me posebno veseli, ali još treba puno raditi. Nadam se da ću i iduće godine ostvariti odlične rezultate. Prošle sezone sam imao i manju ozljedu pa sam nastupio samo na državnom prvenstvu u sprint triatlonu u Stubici na kojem sam se plasirao na treće mjesto, tako da su ovogodišnji rezultati puno bolji.

Što misliš, što je najviše utjecalo na tvoj napredak u ovoj godini?

Smatram da smo trener prof. Vladimir Žic i ja odradili odlični pripremni dio sezone pa se uložen trud svakako i vratio. Puno mi je pomoglo i nekoliko kola zimske atletske lige na Sljemenu i treninzi u Atletskom Klubu Agram .No mislim da imam još dosta mjesta za napredak, pogotovo na plivanju i da ću iduće sezone biti još bolji.

Ove si godine bio i jedan od hrvatskih predstavnika na Svjetskom studentskom prvenstvu na Taiwanu. Kakvi su ti dojmovi s tog natjecanja i gdje se trenutno nalaziš u konkurenciji unutar svoje kategorije?

Trka na Taiwanu je jedno posebno iskustvo, a startna lista je bila poprilično jaka. Osim mene na utrci je nastupio i Matija Lukina i ostvario odlično 17. mjesto, a ja sam zauzeo 34 mjesto. Uvjeti su bili teški, vladala je velika vrućina i vlaga. Vani je konkurencija jaka, tako da se nalazim negdje u sredini no na toj utrci nisam ostvario zadovoljavajući rezultat.

U intervjuu koji si nam dao nakon kros triatlona u Varaždinskim Toplicama spomenuo si želju da se više posvetiš triatlon, a svojim si rezultatima ove godine potvrdio da imaš veliki potencijal. Koji su ti kratkoročni, a koji dugoročni planovi?

Kratkoročno još imam državno prvenstvo u sprint duatlonu za koje se još pripremam, a osim toga završavam studij. A za dalje još ne znam, trenutno imam nekoliko opcija ali još niti jedna nije sigurna. U svakom slučaju triatlonom ću se baviti i dalje te se nadam još boljim rezultatima i na višem rangu natjecanja.

Autor: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz