ODLIČAN NASTUP U ŠPANJOLSKOJ

INTERVJU Sara Vilić – Sve ulažem u triatlon

Našu mladu triatlonku Saru Vilić zamolili smo za kratki intervju nakon povratka s Europskog prvenstva za natjecatelje mlađe od 23 godine (U23) koje je održano prije nekoliko dana u Španjolskoj.

Možeš nam nešto više reći o utrci na kojoj si sudjelovala?

Utrka je održana u španjolskom gradu Aguilasu. Održavalo se Europsko prvenstvo U23 (mlađi seniori) i Youth, te Europski juniorski kup. Ja sam nastupala na EP – U23 u subotu 3. 9. 2012. Zauzela sam odlično 8. mjesto u prilično dobro konkurenciji. Bila je to trka olimpijskog triatlona (1500 m – 40 km – 10 km) i ujedno moj prvi nastup na EP među mlađim seniorima.

Kakva je bila konkurencija?

Konkurencija je bila poprilično dobro za U23 utrku. Na startu nas je bilo 40-tak cura. Bilo je puno predstavnika jakih triatlonskih zemalja na utrci, a neki su istovremenom iskoristili priliku nastupati i na štafetama, koje su imale svoju utrku sljedeći dan, dakle u nedjelju. Došle su čak i dvije najjače Britanke, Nan Stanford i Lois Rosindale kao i puno Ruskinja među kojima se našla i Alexandra Razarenova koja je nastupila i na OI u Londonu.

Kako je tekla sama utrka?

Sve u svemu jako sam zadovoljna s cijelim tijekom utrke od početka do kraja. Imala sam vrlo dobar start i uspjela se izgurati na samom početku tako da nisam imala gužve na bovama. a pogotovo na prvoj bovi gdje su uvijek najveće borbe. Držala sam se na četvrtoj poziciji u prvom krugu te sam na kraju 1.500 m plivanja uspjela isplivati treća. Iz tranzicije na bicikl skočila sam kao druga pa smo nas četiri vodeće nakon plivanja vozile skupa. Nakon prvog od ukupno šest krugova bicikla stigao nas je “peloton”. Tako smo se i vozili sljedećih 34 km. Bike i nije bio nešto previše zahtjevan. Bilo nas je 30-tak cura u vodećoj grupi i svi su se više-manje čuvala za 10 km trčanja. Na trčanje smo krenule zajedno, nas tridesetak. Osobno sam napravila vrlo dobro tranziciju i krenula sam na trčanje kao treća. U prvom od četiri kruga držala sam se još s vodećima u grupi od pet triatlonki. No ipak mi je zadani tempo poslije 3,5 km postao malo prebrz, pa sam morala nastavila svojim tempom. Moram priznati da sam se iznenadila da sam uspjela trčati s Britankama i Ruskinjama, ali sam zato poslije 4 km malo pukla i bilo mi je vrlo teško. Na svu sreću uspjela sam se oporaviti do negdje sedmog kilometra i zadnjih tri sam opet vratila tempo. Onda je počela borba između Talijanke Petrini, Nizozemke, Ukrajinka i mene. U sprintu sam uspjela dobiti ove tri cure u posljednjih 400 m. Dala sam sve od sebe i mogu biti zadovoljna sa svojim prvim nastupom na U23 EP.

Gdje još imaš mjesta za poboljšanje?

Mjesta za poboljšanje ima uvijek i u svemu. Utrku sam odradila stvarno vrlo dobro i u skladu s mojim trenutnim mogućnostima, no za svjetsku seniorsku konkurenciju ima još dosta mjesta za napredak. Na trčanju se uvijek mora raditi i naravno da i tu ima mjesta za poboljšanje,  plivanje se mora održavati na ovom nivou i bolje kako bih uvijek isplivala u vodećoj grupi.

Koji su ti planovi i očekivanja do kraja ove sezone?

Sljedeća utrka mi je Europski seniorski kup u Mondellu (ITA) 29. 9. koja će se održati na distanci sprint triatlona (750 m – 20 km – 5 km). Tu mi je cilj svakako isto biti u Top 10 i bolje. No najbitnija utrka dolazi krajem 10. mjeseca, točnije 20. 10. na Novom Zelandu u Aucklandu gdje će se održati svjetsko triatlonsko prvenstvo u svim kategorijama. Tamo ću nastupiti u mojoj kategoriji – U23.

Plasman na ovoj utrci je izvrstan, koliko dugo si još u U23 konkurenciji?

Ovo mi je tek prva godina u konkurenciji U23. Za prvi nastup među mlađim seniorima je plasman odličan, no to me samo još više potiče da još više treniram i sve uložim u triatlon. Dakle da odgovorim na vaše pitanje – imam još punih 3 godina u ovoj kategoriji.

Po tome znači da tvoje vrijeme tek dolazi!

RezultatiAutor: 3 sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz