PRVI ULTRATRIATLONSKI FILM U HRVATSKOJ

POGLEDAJTE ‘Tri puta tri’ – dokumentarni film

Nenad Šimunko prvi je čovjek sa šećernom bolesti na svijetu koji je završio trostruki ultra triatlon (ukupno 678 km plivanja, vožnje bicikla i trčanja). Pogledajte dokumentarni film o ovom uspjehu epskih razmjera.

Nenad Šimunko boluje od šećerne bolesti tip 1 od svoje šeste godine. Rođen je 1984. i već se 23 godine svakodnevno bori protiv ove kronične, neizlječive bolesti. To prije svega znači stalnu kontrolu šećera u krvi i doziranje inzulina injekcijama. No, Nenad Šimunko razlikuje se od mnogobrojnih ljudi u Hrvatskoj koji žive sa šećernom bolešću – prije nekoliko godina započeo je svojevrsnu misiju s ciljem dokazivanja kako čovjek s dijabetesom može postizati i najveće sportske uspjehe.

Prvo je završio ironman triatlon (3.8 km plivanja, 180 km vožnje bicikla i 42.4 km trčanja), zatim je 2011. godine završio dvostruko dužu utrku u Sloveniji, a prošle je godine uspješno okončao i trostruki ultra triatlon u njemačkom Lensahnu. Za 51 sat otplivao je 11.4 km, vozio bicikl 540 km i na kraju istrčao tri maratona, tj. 126.6 km. Na taj je način postao prvi čovjek s dijabetesom na svijetu koji je uspio završiti ovako tešku utrku.

Nakon premijere dokumentarnog filma “Tri puta tri” kojeg je prikazala Sportska televizija, objavljujemo ovaj prvi dugometražni dokumentarni (ultra)triatlonski film. Materijal za film nastao je 2012. godine u njemačkom Lensahnu, na ultra triatlonu na kojem je nastupio i Nenada Šimunko. Autor filma je Zvonimir Mikašek.

 

Film je snimljen i montiran u Full HD rezoluciji, pa svima (koji to tehnički mogu) preporučamo gledanje u toj rezoluciji (1080p HD).

 

 

Više o temi:

http://www.3sporta.com/664.html

 

Pogledajte i veliki intervju s Nenadom Šimunkom u kojem priča o svojem životu i sportu kojim se bavi.

 

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz