UTRKA ULTIMATIVNE IZDRŽLJIVOSTI

Što je to Ironbot?

Na Havajima se svake godine održava Ironman triatlon koji privlači sve dobne skupine ljudi iz cijelog svijeta. No, prije nekoliko dana na istom je mjestu započela nova avantura. Cilj: postati prvi svjetski Ironbot!

Mislite li da je za uspješno završavanje iron triatlona potrebno hraniti se nekako posebno? Mr. Evolta misli drugačije! On namjerava završiti triatlon ironman distance “hraneći” se samo s tri punjive AA baterije. Mr. Evolta je humanoidni robot, njegov proizvođač tvrdi da Mr. Evoltu unatoč visini od samo 17 cm krasi velika snaga, odlučnost i pobjedničk duh.

 

 

Ovih je dana odlučio otići korak dalje. Sada pokušava završiti Ironman na Havajima u roku od tjedan dana. Triatlon će odraditi na istoj stazi na kojoj je ovog mjeseca održano svjetsko prvenstvo u triatlonu. Ako uspije pobjediti jake struje i valove, jake vjetrove i ostale prepreke postat će prvi Ironbot!

 

 

Mr. Evolta je maskota tvornice baterija. Svake godine prolazi neki izazov kako bi dokazao da su njihove baterije najtrajnije baterije na svijetu. Prvo se uz pomoć 500 metara dugog užeta popeo iz Grand Canyona. Za to mu je trebalo 7 sati. Sljedeći pothvat je bila 24-satna vožnja triciklom po stazi La Mans. Zadnji pothvat je bilo 300 milja hodanja od Tokya do Kyota.  

Ironman utrku počeo je 23. listopada, što znači da je sada negdje na biciklističkoj stazi. Iako je zečić druge tvornice baterija još davno trčao kroseve, Mr. Evolta će ovih dana vjerojatno postati prvi IronBot.

 

Pratite napredak Mr. Evolte ovdje.

Laughing

Autor: 3 sporta; Photo by: Bakke-Svensson/Ironman.

Nema postova za prikaz