NAJČELIČNIJI KLUB U HRVATSKOJ

TK Međimurje – klub s 22 Ironmana

Zadnji vikend srpnja unio je promjene u statistiku finishera na ironman distanci unutar Triatlon kluba Međimurje. S datumom 1. kolovoza 2011. brojka je stala na 22 osobe koje su barem jednom završile triatlon ironman distance.

Počevši sa Sinišom Trajbarom 2001. koji je praktički do Extrememana 2008. u Mađarskoj imao monopol s 5 završenih utrka da bi u samo 3 godine nastala ekspanzija – na listu se upisalo još 21 član i članica kluba. Od te brojke četiri su dame – Martina Bezek, Anita Setnik, Patricija Grbčić i Zrinka Lodeta (Vlahek od ove godine). Osim Trajbara, najviše završenih utrka ima Saša Moslavac, čak 5, a ako zbrojimo dvostruke i trostruke ironmane Roberta Setnika onda on drži prvo mjesto s 9.

Najbrži za sada je Nikola Sobočanec s 10:47 h.  Među ženama Zrinka Lodeta ima najviše završenih, 3, a Martina Bezek najbrži 12:22 h. U klubu imamo čak 7 liječnika ironmana (Car, Lodeta, Moslavac, Grbčić, Milenković, Barić, Vlahek).

Nenad Šimunko je jedini hrvatski dijabetičar s ironmanom, čak 3 bračna para (Anita Setnik -Roberto Setnik, Patricija Grbčić – Dragan Milenković, Zrinka  Vlahek – Pavao Vlahek).

Tu su još i brat i sestra (Branimir Lodeta i Zrinka Vlahek ex. Lodeta), najbolji hrvatski vojnik 52. naraštaja, Igor Goričanec itd. Jedini hrvatski geodeti sa završenim IM su Ivančević i Stepan te Igor Zrna, najbolji golman među ironmanima i najbolji ironman među golmanima. Mario Pongračić kao najpouzdaniji član kluba, Bermanec Tomislav kao ljubitelj i organizator duuuugih utrka. Roberto Setnik jedan je (od dva) dvostruka i trostruka ironmana u Hrvata, Hrvoje Barić jedina je osoba koja je dobila Rektorovu nagradu i završila ironman.

No, priču o ironmanima u TK Međimurje zaokružuje jedno ime, Danijel Turek. Ime bez kojeg klub ne bi mogao funkcionirati. Čovjek koji prezire gelove i preporučuje sendvič s pohanom šunkom isto kao što prezire i prebacivanje u nižu brzinu te na manju šajbu na prednjem mjenjaču bicikla. Čovjek koji na MTB maratonu nosi bicikl na leđima na vrh brda i čovjek zbog kojeg se Chuck Norris ne bavi triatlonom.

Triatlon ironman distance unutar Triatlon kluba Međimurje ima funkciju održavanja kohezije kluba i središnjeg događaja unutar sezone utrka. S druge strane mlađim naraštajima se daje primjer zajedništva i motivacija za uspjehe na kraćim distancama. Ime “Međimurje” već odavno nije sinonim za lokalnu pripadnost nego za Hrvatsku u malom (Međimurci, Varaždinci, Slavonke, Primorke,  Šibenčani, Istrijani, Zagrepčani, a imamo i jednog Nijemca)

Ako nekome želi drugačije interpretirati ovu statistiku evo tablica pa neka se igra: IM_TKM.pdf

Autor: Pavao Vlahek

Nema postova za prikaz