fbpx

Kočevsko Outdoor Festival

U DIVLJINU

Ako biste u Sloveniji morali pronaći neke od najdivljijih i najskrivenijih kutaka, zasigurno biste ih  pronašli na Kočevskom. Ogromne šume, koje su dom brojnim životinjama, pokrivaju dobar dio Kočevskoga. Također, skrivaju još mnoge neotkrivene bisere, prašume, prekrasne stazice i predivnu prirodu koja je zasigurno najljepša kad se ogrne u zeleno.

 

Divljina Kočevskog Roga, gdje nalazimo još potpuno netaknutu prirodu prašuma, dom je mnogim divljim životinjama poput risa, vuka, divlje mačke, jelena…i naravno, najpoznatijem stanovniku kočevskih šuma – medvjedu. Kočevske prašume prepoznate su i izvan granica zemlje te su uvrštene na prestižnu listu UNESCO-ve svjetske prirodne baštine.

U šumi ćete zaboraviti na vrijeme, pronaći mir od digitalnog svijeta te se povezati sami sa sobom i prirodom. Udahnut ćete čisti šumski zrak i predati se zvukovima ptica i krošnji koje nježno miluje vjetar. Ondje vas čeka potpuno stapanje s prirodom!

Naravno, sve te šume i livade koje ih presijecaju nude i prekrasne terene za trail trčanje. Trail trčanje je doživljaj u prirodi i rijetki krajevi nude iskonskiji doživljaj prirode od Kočevskog. Kako i sami govore za svoju destinaciju – ”Divlje. A ugodno.” 🙂

Podatak koji će posebno razveseliti trkače jest taj da ćete više od 90 posto vremena provesti na trail stazama. Asfalt ćete vidjeti možda nekih 100 metara na početku i toliko na kraju utrke. Ostatak utrke putevi će vas voditi prekrasnim šumskim i livadnim stazama koje skrivaju kočevske šume.

 

Festivalska događanja: trail trčanje + zabava = nezaboravan doživljaj

Uživanje u ovoj prirodi zakazujemo za početak lipnja, točnije od 2. do 4. 6. 2023. godine na Kočevsko Outdoor Festivalu. Događaj je poznat po bogatom festivalskom programu koji se održava od petka nadalje.

Tako ćete i ove godine moći uživati u sljedećim stvarima:

  • večernja predavanja u petak
  • Beer & Burger festival nakon utrke (festival craft piva)
  • subotnji večernji rock koncerti (od 19 h nadalje)
  • mogućnost plivanja i supanja jezerom koje je odmah pored cilja.

Moguće je noćiti na samom događaju, neposredno uz prostor događanja, gdje je uređen kamp s dodatnim mjestima za šatore i kampere.

 

Najbolje je doći s obitelji

U događaju sudjeluje velik broj obitelji, organiziran je bogat animacijski program za djecu te besplatno čuvanje djece za vrijeme utrke.

Program za obitelji:

  • večernja predavanja u petak
  • besplatno čuvanje djece i animiranje za vrijeme utrke
  • dječje utrke
  • mogućnost plivanja, supanja, veslanja na jezeru prostor događanja
  • u nedjelju je moguće rezervirati vođene ture – praćenje divljih životinja

U subotu u 15 sati organizirat će se i dječja utrka, koja je besplatna, a svaki mali sudionik dobit će sudioničku medalju – baš kao i na trci za odrasle – te startni broj i poklon.

 

Sami ili u paru

Na Kočevsko Outdoor Festivalu možete birati između četiri dužine – 10, 15, 30 ili 60 kilometara.

Više o stazama i ostale informacije potražite na na službenoj web stranici.

U 2023. godini očekuje se 1000 trkača i trkačica iz 20 svjetskih država, što ovu utrku uvrštava među najpopularnije utrke u Sloveniji. U svakom slučaju, zasigurno se radi o najdivljijoj utrci u Sloveniji. 😉

Novost! Ove godine uvodi se i novost – trčanje u paru! Idealna je to mogućnost za sve one koji bi se doživljaja otkrivanja kočevskih šuma prihvatili u društvu. U dobrom je društvu sve lakše!