fbpx

Spartan Trail Dubrovnik

SPARTAN RACE

Zahvaljujući spektakularnom događaju kojim će se u sportskom duhu ispratiti turistička sezona, povijesni grad pod zidinama od 28. – 29.10.2023. postat će trkački centar svijeta

Hrvatska je posljednjih nekoliko godina pozicionirana uz bok vodećim globalnim i planetarno popularnim destinacijama, zahvaljujući brojnim događajima koji privlače turiste iz svih dijelova svijeta. Od raznih glazbenih, kulturnih i filmskih manifestacija, posebno se ističu sportske koje osim što utječu pozitivno na mentalno i fizičko zdravlje sudionika istih, donose turističke pogodnosti lokacijama na kojima se održavaju i pravi su magnet za turiste. Upravo zato, sportski entuzijasti imaju priliku okušati se u raznim disciplinama, od planinarenja, raznih maratona pa sve do ekstremnih natjecanja.

Brend Spartan vodeća je svjetska kompanija u kategoriji Extreme Wellnessa, koja se između ostalog bavi organizacijom više od 450 utrka u 37 zemalja svijeta. Uz to, napravio je veliki skok u scenu trail trčanja kroz Spartan Trail, udruživši se s događajima svjetske klase za izvanredno i jedinstveno iskustvo. Svjetski popularne trail utrke do sada su se održavale na prekrasnim lokacijama diljem svijeta, od Patagonije do Australije, s presjedanjem na Kanarskim otocima. No, sada je red došao i na povijesni grad pod zidinama, Dubrovnik, koji će od 28.-29.10.2023. postati centar ovog sportskog događaja i ugostiti zaljubljenike u trail utrke. Samim time, privući će natjecatelje iz cijeloga svijeta, što će pozitivno utjecati na turističku post sezonu i promicanje aktivnog turizma u Hrvatskoj.

Spartan Trail Dubrovnik prva je takva utrka u Hrvatskoj i regiji koja će omogućiti trail trkačima da se natječu čak u tri različite dužine staza. Stazama dugim 10, 21 i 50 kilometara, očekivanih više od 500 natjecatelja imat će priliku pomaknuti svoje granice izdržljivosti i pokazati pravi sportski duh. Prvih troje natjecatelja u stazama od 21 i 50 kilometara koji zablistaju na tronu dobit će novčanu nagradu za ostvarene pobjedničke rezultate. Atraktivne staze s pogledom na veličanstven zalazak sunca i predivne morske prizore zasigurno će se urezati u sjećanja sudionika i potaknuti ih da se i dogodine vrate u Hrvatsku.

– Izuzetno smo počašćeni što smo kao lokalni organizatori i osobno kao netko tko je vodio projekte do sada ovakvog sličnog karaktera u Dubrovniku, prepoznati da možemo napraviti nešto gdje bismo ukomponirali dubrovačku snalažljivost u pripremi i organizaciji. Populacija koju ciljamo su ponajprije prekooceanske zemlje, najviše američko tržište, zatim britansko tržište, a i svi oni koji se bave trail trčanjem u cijelom svijetu. Dodir s prirodom i trčanje u prirodi sigurno je nešto što danas puno više privlači ljude koji se žele baviti aktivnim turizmom. Mislim da ćemo zajedno s Turističkom sezonom i gradom dobiti upravo ono što smo godinama tražili; sezonu kojom ćemo ciljati one koji žele doći u grad i konzumirati kompletno dubrovačko područje s jednim svjetskim, vrhunskim atraktivnim brendom – objasnio je Alen Bošković, direktor utrke Du Motion.

– Iznimno nam je drago da globalni događaj poput Spartan Traila dovodimo u svjetsku destinaciju kao što je Dubrovnik. Uz podršku Grada Dubrovnika i turističke zajednice Grada Dubrovnika, te uz iznimno iskusnog lokalnog partnera i organizatora mnogih utrka na području Dubrovnika pod brandom Du Motion, siguran sam da ćemo imati vrhunsku utrku na jedinstvenoj lokaciji. Cilj nam je ove godine privući više od 500 sportaša i zaljubljenika u trail trčanje, a dugoročno se nadamo kako će utrka u Dubrovniku postati jedna od najboljih i najposjećenijih utrka u svijetu unutar Spartan Trail serije – izjavio je Ivan Zrinušić, voditelj projekta.

Više informacija o samom događaju koji spaja vrhunsko iskustvo s magijom sporta i zadivljujućim lokacijama te prijavu na isti, pronađite na

https://www.spartantrail.com/dubrovnik/