CRO RUN BARANJA

1. Baranjski polumaraton – trčanje hrabro ulazi i u Baranju

Na samom istoku Hrvatske, na području omeđenom Dunavom i Dravom te državnom granicom, leži park prirode Kopački rit i poznati dvorac Tikveš u kojem se nekoliko puta krojila sudbina naroda. I jučerašnji će datum biti zapamćen, kao dan kada je održan prvi Baranjski polumaraton.

 

Ovo je četvrta utrka u nizu koju organizira Cro Run, a u Baranji su utrku organizirali u partnerstvu s osječkim Atletskim klubom Slavonija Žito. Osvajanje novog “tržišta” nikad nije lako, a slično je i s utrkama. Nova lokacija, poprilična udaljenost od većine hrvatskih velikih gradova i termin koji je vrlo blizu nekim etabliranim utrkama vjerojatno su utjecali na to da utrka nije bila osobito masovna – završilo ju je 151 trkač i trkačica.

No svi oni koji su kalkulirali i preskočili Baranjski polumaraton možda su pogriješili. Utrka je organizirana na stvarno visokoj razini, od on-line prijava, predivnih kulisa dvorca Tikveš na kojem je bio startno/ciljni prostor, rada volontera, startne vrećice, pa do finišerske medalje. Ono što će svima možda i najviše ostati u sjećanju je lijepa priroda, uska šumska cesta u hladovini na velikom dijelu staze, ali i vrućina na “bentu“, kako nasip nazivaju domaći ljudi.

Utrku su pohodili česti trkački gosti iz Mađarske, a i ovaju su put bili najbrži – u muškoj konkurenciji pobijedio je Tamas Nagy koji je polumaraton završio za 1:16:33, drugi je bio Bene Barnabas (1:17:05), a najbrži Hrvat bio je Ante Živković (1:18:50).

I u ženskoj konkurenciji nabrža je bila Mađarka – Tunde Szabo je istrčala 1. Baranjski polumaraton za 1:23:07. Na drugo se mjesto plasirala naša maratonska olimpijka Marija Vrajić (1:27:00), a na treće Helen Csonge iz Mađarske (1:28:03).

Održane su i utrke na 6 kilometara, štafetna utrke i nekoliko izvrsno posjećenih utrka za djecu.

Zaključak za kraj – Baranjski polumaraton odlično je organizirana utrka koju vrijedi planirati za iduću godinu.

 

REZULTATI

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz