TRK U ŠOPING

1. Westgate Božićna utrka opravdala očekivanja

U Zaprešiću je 22. prosinca 2018. održana 1. Westgate Božićna utrka u organizaciji Sportsko-atletskog kluba FIT Zaprešić. Sudjelovalo je više od 500 trkačica i trkača, u dječjim utrkama i u utrci 5000m.

 

Vrijeme je poslužilo trkače, ali i organizatore, te se trčalo na ugodnih 11°C. Start utrke na 5000 m je označio Boro Stipić, predsjednik nadzornog odbora Hrvatskog atletskog saveza.

Pobjednik utrke dolazi iz Kenije – Samuel Naibei Kiplimo u cilj je utrčao s vremenom 14 minuta i 12 sekundi, drugi na cilj je stigao Rok Puhar iz Slovenije u vremenu 15:01, na treće mjesto se plasirao, najbrži Hrvat u utrci, Tomislav Novosel s vremenom 15:36, četvrto mjesto je osvojio Danijel Peček (16:10), a TOP 5 je zaključio Marino Jukić (16:15).

U ženskoj konkurenciji je slavila peterostruka olimpijka Olivera Jevtić iz Srbije u vremenu 17:09, drugo mjesto je osvojila Anda Tomaš 18:06, na treće mjesto se plasirala Ana Štefulj s vremenom 18:11, četvrto mjesto je osvojila Breda Škedelj iz Slovenije u vremenu 18:13, a TOP 5 trkačica je zatvorila, Hrvatska Olimpijka, Marija Vrajić s vremenom 18:22.

– Želimo zahvaliti svim trkačima, roditeljima, navijačima na dolasku i podršci naše utrke. Na utrci su nastupili natjecatelji iz 12 zemalja svijeta, što nas posebno veseli, a uz natjecatelje iz Hrvatske, najviše natjecatelja dolazi iz BiH (najbrojnije grupe su AK Prnjavor, Trčanje i to-Sarajevo, ARK Gradiška…), te natjecatelji iz Slovenije. Drago nam je da smo na utrci imali trkače poput Samuela, Roka, Olivere, Marije jer to utrci daje dodatnu čar i natjecateljski karakter, te s pravom možemo reći da je Westgate Božićna utrka, kada pogledamo rezultate, najjača utrka na cesti (5000m) u Hrvatskoj. – poručuju vrijedni organizatori utrke iz SAK Fit Zaprešić.

Nema postova za prikaz