REZULTAT ZA POVIJEST!

100 KM DEL PASSATORE – Apsolutna dominacija naših djevojaka!

Teško je izabrati riječi kojima opisati uspjeh naših ultrašica na najprestižnijoj europskoj utrci na 100 km, talijanskom 100 km del Passatore. Prvo, drugo i treće mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su Nikolina Šustić, Veronika Jurišić i Antonija Orlić!

 

100 km del Passatore održava se već 44. godinu, a trkačice i trkači trče od Firenze do Faenze preko Apenina i ukupno u 100 km skupe 1950 m uspona. Više od 2.700 natjecatelja na različitim distancama u Firenzi je dočekalo pakleno vruće vrijeme najtoplijeg dana u godini. Start po 15 sati značio je trpljenje vrućine na najtežem dijelu staze koja u početku gotovo stalno ide uzbrdo.

 

Moćna gomilica

Sa starta je krenula cijela naša ultraška ženska reprezentacija, uz spomenute tu je bila i pobjednica Passatorea Marija Vrajić te debitantica na 100 km Paula Vrdoljak. Od muškaraca nastupio je Zoran Kurdija, također po prvi put na ovoj distanci.

Svi zaljubljenici ultra distanci mogli su pratiti live rezultate, ali i zanimljiva javljanja s terena trenera Dragana Jankovića, koji je zajedno sa Zoranom Kosom brinuo za naše djevojke.

 

Prva tri mjesta!

Nikolina Šustić od samog je starta čvrsto zauzela vodeću poziciju u ženskoj konkurenciji i prednost nije ispuštala do kraja – utrku je završila kao prva žena i treća u ukupnom poretku, samo su dva muškarca bila brža od nje. Ostvarila je najbolje ovogodišnje vrijeme od 7:40:39 h! Ovo joj je druga pobjeda na 100 km del Passatore, ovaj je put bila brža oko 5 minuta.

Veronika Jurišić je nakon 55 km prešla s treće pozicije na drugu, a nedugo nakon toga od utrke je nažalost morala odustati Marija Vrajić. Veronika je jednako kao i Nikolina svoju poziciju držala čvrsto do kraja i ciljem prošla za 7:57:26 h kao druga u ženskoj konkurenciji, a ukupno osma! Antonija Orlić utrku je završila za 8:54:52 h i zauzela treće mjesto u ženskoj konkurenciji.

Zanimljivo je izračunati tempo koje su naše djevojke držale 100 km – Nikolina ima prosjek od 4:36 min/km, Veronika 4:46 min/km, a Antonija 5:21 min/km. Ove tri naše ultrašice su zaposlene s punim radnim vremenom i nisu profesionalne sportašice!

 

Odlični i debitanti

Naši “početnici” su završili utrku u izvrsnom vremenu – Paula Vrdoljak za 9:54:57 h bila je u ženskoj konkurenciji sedma, a Zoran Kurdija završio je utrku za 10:46:06 h.

Čestitamo svima! 🙂

Autor: 3sporta.com
Foto: Dragan Janković

Nema postova za prikaz