POČETNO MJESTO TRKAČKOG ŠOPINGA

100 trkačica i trkača na Run & Trek 5K by Centar Kaptol

Ove subote održala se zanimljiva atletska utrka na 5 km povodom otvorenja prve specijalizirane trgovine za trčanje u Hrvatskoj – „Run & Trek“ u Centru Kaptol.

Utrka je okupila 100 natjecatelja svih uzrasta i različitih natjecateljskih mogućnosti – od pobjednika Gorana Grdenića, hrvatskog reprezentativca i jednog od trenutno najboljih dugoprugaša pa sve do velikog zaljubljenika u trčanje dr. Ive Belana kao najstarijeg natjecatelja. Iznimno atraktivna staza koja je išla oko Centra Kaptol Novom Vesi sve do Gupčeve zvijezde i nazad Medvedgradskom i tako nešto više od dva kruga, bila je zanimljiva svim trkačima.

U muškoj konkurenciji pobjedu je ostvario Goran Grdenić iz AK Agram s vremenom 15:49 ispred Nikole Mikulića iz AK Svetice, dok je kod djevojaka najbrža bila naša poznata ultramaratonka Marija Vrajić (AK Maksimir), koja se s vremenom 18:39 vrlo dobro snašla na, za nju, vrlo kratkoj stazi.

Nagrade najboljima su podjelili proslavljeni hrvatski atletski rekorderi  – Branko Zorko, Dalibor Balgač, Slavko Petrović i Lisa Christina Nemec te višestruki etapni pobjednik Giro d’Italia, biciklist Vladimir Miholjević.

Ovom prigodom, Lisa Nemec, poklonila je ekipi „Run & Trek“ svoj dres s brojem s nedavno završenog Europskog prvenstva gdje je osvojila 4. mjesto u maratonu i tako postala „kuma prve trgovine za trčanje u hrvatskoj“.

Zanimljivost je da su četvero atletskih gostiju još uvijek vlasnici ukupno 18(!) hrvatskih rekorda na srednjim i dugim prugama, a jedan od njih, Dalibor Balgač, hrvatski rekorder na 5.000 m je nakon punih 10 godina ponovo nastupio na jednoj od atletskih utrka.

Rezultati na  http://racebase.hr/hrv/utrka/202 i fotografije na https://www.facebook.com/runtrek

Autor: Promo

Nema postova za prikaz