NOVA ATRAKTIVNA UTRKA

11. Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’20 – KTC – nova staza, termin i Križevačka osmina

Nakon deset godina održavanja, u kojima je ova utrka bila u proljetnom terminu za prvi svibnja, ovogodišnje izdanje Županijskog polumaratona Kalnik – Križevci ’20 – KTC održat će se u subotu 12. rujna. No to je samo jedna od promjena koje doživljava ova popularna utrka.

 

Ako samo površno pratite, odmah će vam zapeti za oko promjena u nazivu. Naime, “Križevci” i “Kalnik” zamijenili su mjesta. Utrka koju smo do prošle godine trčali od Križevaca do vrha planine Kalnik (i propisno se namučili u zadnjim kilometrima pred ciljem), sada ide u suprotnom smjeru. Start je na novouređenom trgu Stjepana Radića u mjestu Kalnik, ne trči se na vrh planine, već pitoresknim krajem prema Križevcima, gdje je cilj utrke.

Brzi trkači uvijek su na ovoj utrci

Sljedeća novina je dužina utrke. Iako se i u prethodnim godinama ova utrka nazivala polumaratonom, ona je zapravo bila duga 18 kilometara. Ta “nepravda” ispravljena je ove godine, pa će staza biti duga standardnih 21.1 kilometar.

Centralno mjesto okupljanja je Gradski stadion u Križevcima, gdje će biti prijave i podjela startnih brojeva. Sat vremena prije starta, trkačice i trkači će autobusima ići na start u mjesto Kalnik, gdje će start biti označen u 11 sati. Trasa će ih voditi kroz mjesta G. Borje, D. Borje, Šopron, Potok Kalnički, Kamešnicu, Dedinu, Žibrinovec, Svetu Helenu natrag do Križevaca i u cilj na Gradskom stadionu.

Centar Križevaca

Prijave za utrku su u tijeku, startnina za polumaraton je samo 100 kuna, a za sve koji se prijave i kotizaciju plate do 1. 9. 2020. osiguran je puni startni paket – broj, majica, finišerska medalja i bon za ručak i piće. Za najbrže su opet osigurane vrijedne novčane nagrade.

Više informacija i prijave za polumaraton

 

I kratka utrka za građanstvo

Novost ovogodišnjeg izdanja je i kratka utrka za građanstvo – 1. Križevačka osmina, utrka rekreativaca na 5 kilometara (precizno 5.28 km). Ona će se u cijelosti održati u gradu Križevcima, gdje će ulicama protrčati trkači svih generacija i razina pripremljenosti. Odlična prilika za obilazak grada! 🙂

Startnina za ovu utrku je simboličnih 50 kuna.

Više informacija i prijave za osminu

 

Utrke i za školsku djecu

Kakva bi to gradska utrka bila, kada priliku za trčanje ne bi dobila djeca. Ona će se natjecati u tri kategorije – na 60 metara trčat će vrtićarci, 100 metara učenici i učenice 1. i 2. razreda osnovne škola, a dvostruku distancu oni iz 3. i 4. razreda. Prijave za dječju utrku su preko AK Križevci i profesorice Anje Šimunčić.

Utrke će se održavati sukladno preporukama HZJZ-a za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

Organizatori utrke su Zajednica športskih udruga Križevci i AK Križevci pod pokroviteljstvom Županije Kc-Kž, Grada Križevaca i općine Kalnik, a sponzorski je podržavaju KTC Križevci, Atlantic Grupa d.d., Čazmatrans promet, Hidra ISO, Zajednica sportova KKŽ županije, TZ KKž županije, TZ Križevci, TZ Kalnik, Radnik d.d. Speck d.o.o.,  Zanatsko kreditna unija Križevci i Nova genetika d.o.o.

Kratko prisjećanje na prošlu godinu:

10. ŽUPANIJSKI POLUMARATON „KRIŽEVCI-KALNIK '19 – KTC“

10. ŽUPANIJSKI POLUMARATON „KRIŽEVCI-KALNIK '19 – KTC“ Organizatori utrke: Zajednica športskih udruga Križevci, Atletski klub Križevci.Rezultati atletičari: 1. Tamas Nagy (Benedek team) 1:07,44 2. Ivan Maletić (AK Maksimir) 1:09,55 3. Ante Živković (Dubrovnik) 1:10,45 4. Blaž Car Pavlic (AK Kvarner) 1:11,46. Najbržih deset Hrvata bili su Maletić, Živković, Car Pavlic, Balaško, Katalenić, Komlenović, Horvat, Zebić, Maltar i Artić.Rezultati atletičarke: 1. Marija Vrajić (AK Maksimir) 1:20,38 2. Anda Tomaš (AK Svetice) 1:21,53 3. Jasmina Ilijaš (AK Marathon 95) 1:22,52 4. Maja Urban (AK Dubrovnik) 1:25,50. Deset najbržih Hrvatica su Vrajić, Tomaš, Ilijaš, Urban, Đapić-Štriga, Kos-Kukec, Prevarić, Blažević, Radovan i Martinez. Pokrovitelji utrke: Grad Križevci, Županija Koprivničko-križevačka, Općina Kalnik, Zajednica sportova županije, Turistička zajednica Kc-Kž županije, TZ grada Križevaca, TZ općine Kalnik, KTC, Atlantic grupa,Hidra ISO, Čazmatrans promet, Nova Genetik Križevci.Medijski pokrovitelji: Sportske novosti, Radio Križevci, Prigorski.hr, Benkovit.Predsjednik Organizacijskog odbora Branko Zorko.

Gepostet von Zajednica Sportskih Udruga Križevci am Mittwoch, 8. Mai 2019

Promo tekst

Nema postova za prikaz