KORIJENI

122. Boston Marathon – hrvatski trkač na 11. mjestu!

Treći ponedjeljak u travnju već je 122 godine rezerviran za jedan od najpoznatijih i svjetskih maratona – Boston Marathon. Ove je godine nastupilo gotovo 30.000 trkača, a vremenske ih prilike nisu mazile: temperatura od svega tri stupnja, jak vjetar i kiša sve od Hopkintona do Bostona.

 

 

Idemo prvo na naše: na 11. mjestu u muškoj konkurenciji nalazi se trkač Daniel Daly, a trčao je za Hrvatsku! Daniel je rođen u Peruu, a majka mu je Hrvatica iz Dubrovnika. Ima 33 godine i osobni rekord na maratonu 2:20:24, a na polumaratonu 1:06:51. Danas je u kišnom Bostonu trčao 2:27:54.

Odmah nakon utrke smo stupili u kontakt s Danielom i evo što je rekao ekskluzivno za 3sporta: „Trčim pod hrvatskom zastavom jer preko majčine strane obitelji imam hrvatsko državljanstvo. Njena je obitelj iz Dubrovnika i baš ovo ljeto dolazimo u posjet. Oduvijek sam želio predstavljati Hrvatsku, čak sam 2016. na svjetskom prvenstvu u polumaratonu trčao za Hrvatsku, no cijelu 2017. godinu bio sam ozlijeđen, tako da mi je ovo zapravo prva utrka nakon dvije godine.“

Uskoro ćemo na 3sporta imati i intervju Danielom (kojeg svi zovu Dan). 🙂

 

Osim briljantnog Daniela, u Bostonu su trčala još tri Hrvata: Vedran Vučković, Neven Kamenski i Mislav Novoselac.

 

 

Pobjednici

 

Možemo reći da su Amerikanci ove godine izdominirali na domaćem tlu – u muškoj konkurenciji među prvih deset našlo se šest Amerikanaca. Nakon 31 godine titulu najbržeg odnio je Japanac, i to Yuki Kawauchi, s vremenom 2:15:58. Yuki je trkač čiji je mindset „Svaki put kad trčim utrku, pomirim se s tim da je u redu ako umrem na toj utrci“.

 

Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Geoffrey Kirui (KEN) s 2:18:23, a treće Shadrack Biwott (USA) s 2:18:35.

U ženskoj utrci je čak osam Amerikanki među prvih deset, a najbrža je bila domaća trkačica Desiree Linden s 2:39:54. Njena sunarodnjakinja Sarah Sellers bila je druga s 2:44:04, a samo 16 sekundi iza nje u cilj je stigla Krista Duchene (CAN).

Najveća američka uzdanica Shalane Flanagan završila je na šestom mjestu, a njenu je utrku svakako obilježio odlazak u WC rano u utrci.

Sve rezultate možete pronaći ovdje.

Autor: Martina Đođo / 3sporta.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz