KILOMETRI UZ NAJLJEPŠE KULISE

20. Split Marathon – Prvi maraton ispod Marjana kao prava prilika za protrčati Splitom

Kao da smo jučer najavljivali 19. Splitski polumaraton, a već je došao i dan prvog, željno iščekivanog punog maratona gradom podno Marjana. Točnije, štoperica odbrojava još dvadesetak dana do 20. Split Marathona, a startnine za 42 kilometra već su rasprodane. Ipak, ima se još između čega birati…

 

Iako je pojedinačni i štafetni maraton rasprodan do posljednjeg mjesta na startnoj liniji, 31. siječanj tvoj je rok za kasnu prijavu i još ponešto povoljniju startninu za preostale dužine. Nakon toga slijedi last minute rok koji traje do 7. veljače, ukoliko bude još mjesta na polumaratonskoj dužini i onoj od pet kilometara.

Dok će se najveće dužine trčati u nedjelju, 23. veljače, cijeli vikend-događaj počinje već u petak sa sportskim sajmom ST SPORT EXPO u ŠC-u Gripe. Dan uoči utrke maratona i polumaratona, u subotu, održava se utrka Trofej Slobodne Dalmacije – 5K, za kad su predviđene i DM dječje milje. Start i cilj su na splitskoj Rivi, neposredno uz palaču cara Dioklecijana. Sudionike očekuje bogat startni paket te sudionička medalja još bolja od prošlogodišnje, a dobivaju ju i klinci i klinceze.

Utrke za djecu do 14 godina dijele se u četiri kategorije, a najbolje dječake i djevojčice očekuju nagrade u svakoj od kategorija.

 

Split Maraton u Dioklecijanovom gradu

Dvadeseto izdanje splitskog polumaratona trčat će se na AIMS-certificiranoj stazi koja je sad modificirana i s manje uspona. Start i cilj polumaratona i maratona bit će na splitskoj Rivi, uz Dioklecijanovu palaču, koja je na listi svjetske UNESCO-ove baštine.

Maratonska staza, također AIMS-certificirana, obilazit će poluotok na kojem se smjestio Split, uz kratki izlet prema Solinu i obilazak Vranjica poznatog kao Mala Venecija.

Dok će za polumaratonce na stazi biti šest okrepnih stanica, za sudionike na 42,195 kilometra bit će ih 12. Također, bit će postavljene mjerne postaje prolaznog vremena uz live tracking prolazak svakog trkača na te dvije dužine. I njih sve očekuju atraktivne finišerske medalje, a naravno, trkačice i trkače koji trče najviše očekuju i najbogatiji startni paketi.

 

Štafetni maraton trčat će se u četiri izmjene (po pravilima IAAF) – tri dionice po 10 kilometara i jedna dionica od 12,195. Mogu se trčati kao muška štafeta (4 M), ženska štafeta (4 Ž) ili mješovita (2Ž + 2M).

 

Visoki standardi

Među očekivane 4000 sudionika na 20. Splitskom maratonu, u elitnoj konkurenciji (polu)maratonaca možemo očekivati uistinu samo probrana imena jer su standardi za upasti putem pozivnice bili poprilično ozbiljni. Tako će kao elitašice trčati samo polumaratonke s vremenom do 1:30 sat, a maratonke do 3:05. Dok su zahtijevana imena elitaša za polumaraton bila do 1:20 sat, a za 42 kilometra do 2:45.

PRIJAVE

SLUŽBENA WEB STRANICA

FACEBOOK PAGE

FACEBOOK EVENT

Maratonska staza
Polumaratonska staza

 

Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz