JESI ZA KRUG (NO DOBRO, ZA TRI) :)

25. Starek – dan za rekorde na Jarunu

Jutarnji mraz i gusta magla dočekali su jutros trkačice i trkače na zagrebačkom Jarunu na još jednom, 25. izdanju memorijalne Utrke \”Ivan Starek\”. Na nedjeljnom meniju bile su utrke na 5 km za juniore i studente i glavni događaj – polumaraton koji je bio i Pojedinačno veteransko prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Okupljanje na poznatom mjestu “kod kontejnera”, puno susreta s prijateljima iz cijele Hrvatske (i susjednih država) i hladnoća je odmah bila manja. Oprema za ovo doba godine ponešto se razlikuje kod (zimogroznijih) trkača – kod nekih su kape, nekoliko slojeva odjeće i rukavice bili nezaobilazni rekviziti. Oni najbrži za vrijeme ne mare – bilo +30 ili 0-5 kao danas, obučeni su jednako, oni love rezultat.

Prvi su sa starta krenuli juniori i kadeti te studenti – pred njima je bio skraćeni krug oko Jaruna. Nakon 16:28 minuta ciljem je prvi prošao Petar Delaš (AK Sinj), a za njim su kao drugi i treći stigli Josip Dragun (AK Martin) i Toni Jenjić (AK Sinj). Kod djevojaka najbrže su bile Hilda Heller, Paula Konopka i Anja Arbanas, sve tri iz AK Marsonia. Utrka ovih mladih trkačica i trkača bila je brojna, a osobito veseli organizacija studentske utrke.

 


 


Deset minuta nakon utrke na 5 km krenula je i utrka na 21.1 km, glavna utrka dana. Gotovo 300 trkačica i trkača potrčalo je u maglu, staza se sastojala od tri kruga oko Jaruna (s malim dodatkom u prvom krugu). Već nakon nekoliko kilometara izdvojili su se favoriti koji su se do same završnice držali skupa. Kako je utrka odmicala, polako se dizala magla i nakon pola sata hladan i magloviti dan se pretvorio u lijepi jesenski.

Pobjednik današnje utrke je prema očekivanju naš Zoran Žilić (AK Ulix) s vremenom 1:11:47 h. Iza njega ciljem su prošla dva Mađara, Laszlo Toth i Olah Tamas. Kod žena su najbrže bile Slovenka Daneja Grandovec (1:18:54), Mađarka Batai Reka (1:19:16), dok je naša Marija Vrajić (AK Veteran) ciljem prošla treća s vremenom 1:20:20.

Ukupno je utrku na 21.1 km završilo 288 trkačica i trkača. Treba pohvaliti organizatora, AK Veteran Zagreb na besprijekorno organiziranoj utrci koja će svima ostati u dobrom sjećanju.

Hladno, ali za trčanje gotovo idealno vrijeme bez vjetra omogućilo je da na ovoj utrci mnogi postave svoje osobne rekorde na polumaratonskoj distanci – bio je ovo dan za rekorde na Jarunu!

 

Rezultati:

Juniorska utrka – 5km

Studentska utrka – 5km

 

Starek 2011 – Ciljna – Muskarci

Starek 2011 – Ciljna – Zene

Starek 2011 – Ciljna – Kategorije

Starek 2011 – Ciljna – Ekipe

 


 


Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz