U SPOMEN HEROJA DOMOVINSKOG RATA

60 trkača i trkačica na \”5. Memorijalnoj utrci I. Sokač\”

Peta utrka koja se trči u spomen na pukovnika Hrvatske vojske Ivana Sokača, kojem se ove godine obilježava dvadeseta godina pogibije na ratištu, održana je danas u Poljani pored Varaždina. Utrku je organizirao Trkački klub Marathon 95 iz Varaždina i Društvo za šport i rekreaciju iz Poljane Biškupečke, prigradskog naselja grada Varaždina.

Nakon dvije godine stanke i u novom jesenskom terminu na ovo se utrci pojavilo 60 trkačica i trkača koji su istrčali 10.5 km po ulicama Poljane, Jalkovca, Biškupca, Varaždina i Črnca. Vrijeme prohladno i vjetrovito ali solidno za trčanje i ostvarenje dobrih rezultata. Nakon himne, minute šutnje i nekoliko kratkih govora uslijedio je start – utrku su poveli motoristi MK Baroker koji su trasu utrke odvezli ispred trkača.

Ciljem je prvi prošao Krešimir Balaško (AK Veteran Zagreb) s vremenom 37:02 min, drugi je bio Tomislav Kukec (AK Gojanec, 37:18), a treći Igor Goričanec (TK Međimurje, 38:44 min). Kod žena je najbrža bila Valentina Županić iz domaćeg kluba Marathon 95 s vremenom 45:49 min, druga je bila Lidija Botić (48:07), a treća Maja Lodeta (TK Međimurje, 50:22 min).

Da, bila je ovo “mala” utrka, ali upravo na takvim utrkama naši su susjedi Slovenci uspjeli napraviti veliki iskorak u masovnosti trkača. Njihov pokret “Slovenija teče” omogućava upravo razvoj trčanja u malim mjestima, na organizacijski jeftinim utrkama, na utrkama na kojima se ne očekuju neki svemirski rezultati, ali su upravo zato pogodne za početnike i rekreativce željne rekreacije i sportskog druženja. A i dužina od oko 10 km je izvrsna za ostvarivanje ovih ciljeva.

Podržimo male utrke svojim sudjelovanjem!

Rezultati

 


 


Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz