PREVENCIJA I PODRŠKA

EUROPA DONNA ZAGREB PINK RUN – Izađi na zrak i pobijedi (m)rak!

U subotu 22. rujna 2018. na zagrebačkom jezeru Bundek održat će se humanitarna utrka Europa Donna Zagreb Pink Run, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska.

 

Staza na Bundeku je kružna, dužine 5 kilometara, a sudionici mogu izabrati žele li trčati jedan (5 km) ili dva kruga (10 km). Odlučiti se može i nakon starta, ako vam je previše dva kruga, samo skrenete u cilj.

Možda vam se čini da je datum daleko, no ljeto i godišnji odmori su pred vratima pa je najbolje vrijeme za prijavu upravo sad! 🙂

 

Prijave su otvorene!

 

Europa Donna Hrvatska dio je europske koalicije i krovna udruga za borbu protiv raka dojke u Hrvatskoj koja djeluje već 19 godina. Udruga radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb te radi na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.

Ideja humanitarne utrke pod geslom „Izađi na zrak i pobijedi (m)rak“ rodila se kako bi se potaknulo građane svih životnih dobi na tjelesnu aktivnost koja je, uz redovite liječničke preglede, izuzetno važna za očuvanje zdravlja.

Osim same utrke, na Bundeku vas očekuje i cjelodnevni program za sve uzraste pa ćete moći uživati u brojnim edukacijama, zdravstvenim i gastro radionicama te glazbenom programu.

Utrka je ujedno i najava “ružičastog mjeseca” – listopada, koji je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke. Zato svakako dođite na Bundek 22. rujna 2018., uživajte u cjelodnevnom programu i druženju, a start glavne utrke je rezerviran za 19:00 h-

Svojim dolaskom i trčanje podržite oboljele od raka dojke i učinite tu subotnju večer  “ružičastom” sebi i drugima!

 

 

PR tekst

 

 

Nema postova za prikaz